Dev kangal Garip, 90cm - 17 aylık dev sivas kangalı,

Dev kangal Garip, 17 aylık.. 90 cm. Bakımli, temiz, güçlü örnek bir kangal,

Aslan Saldırısı - dev aslan, sinirli aslan, kol kopartan aslan, pakistan video, ( Lion Attack )

Pakistan'da aniden saldıran sinirli Aslan

Dev Yılan - Dev King Kobra Yılanı - Dünyanın en büyük king kobra yılanı, zehirli yılan, korkunç yılanlar, dev sürüngen (Giant King Cobra)

Dev King Kobra Yılanı - Dünyanın en büyük King Kobra yılanı

Kobra Yılanı
Kobra kızgınlık anında boynunu şişirebilme özelliğine sahiptir. Bu rakibinin ya da avcısının gözünde daha büyük gözükmek için geliştirdiği bir savunma yöntemidir. Kobralar, başlarını yukarıda tutarak ürkütme ve saldırı pozisyonuna geçmeleriyle ünlüdürler.

Sokakta Kobra Yılanı Show - kobra yılanları, çılgın showlar, zehirli yılanlar, yılan gösterisi, tayland video,(Cobra Snake Show In Thailand)

Sokakta Kobra Yılanı Show, Tayland

Kobra Yılanı
Kobra kızgınlık anında boynunu şişirebilme özelliğine sahiptir. Bu rakibinin ya da avcısının gözünde daha büyük gözükmek için geliştirdiği bir savunma yöntemidir. Kobralar, başlarını yukarıda tutarak ürkütme ve saldırı pozisyonuna geçmeleriyle ünlüdürler.

Dev Kangal Mazlum ve Güvercinler - dev kangal, kangal resimleri, kangal köpeği ve kuşlar, (Huge Kangal dog and beautiful birds)

şükrü hastürk'ün mazlum adındaki kangal köpeği ve kuşları

Amerikan Bulldog saldırı eğitimi - Amerikan Bulldog köpeği - bulldog saldırısı, bulldoglar, bulldog köpekleri, (American Bulldog training video)

Amerikan Bulldog saldırı eğitimi


Amerikan Bulldog Hakkında Bilgiler :
Amerikan Bulldog, İngiliz ırkdaşına göre daha çevik ve hareketlidir. Bazıları 2 metre veya daha fazla yükseğe sıçrayabilmektedirler. Koca bir başı, güçlü çeneleri, kaslı bir görüntüsü vardır. Bu iri cüsseye rağmen sanki ayaklarının üzerinde dans ediyor gibidir. Geniş bir göğsü, omuzlarından başına doğru daralan bir boynu ve hafif bir gerdanı vardır. Geniş bir alın, kaslı yanaklar ve gözlere doğru kıvrımlı bir yüz şekline sahiptir. Ağız tarafının dıştan görünüşü sanki bir kutuya benzer. Kulaklar hafifçe sivri ve dik gibidir. Bazen kulaklara estetik operasyon uygulanmasına rağmen genellikle kestirilmemiş tercih edilir. Göz çevresi çeşitli renklerde olabilir. Fakat beyaz ırklarda gözün çevresinin siyah olması aranan özelliktir. Burun siyah veya gridir. Siyah burunlularda dudaklar siyah olmalıdır. Bununla beraber pembe de kabul edilebilir. Ön bacaklar kemikli ve kaslı, aynı zamanda düz görünümlüdür. Omuzların gerisi düz ve kaslıdır. Kuyruk kalın ve nokta gibidir. Tüyleri kısa, sert, beyazın tonları renginde, bej, kahve ve benekli lekeler şeklinde olabilmektedir. Erkekler gözle görülür şekilde dişilerden güçlü ve kaslıdır.

Karakteri
Genellikle insanlara karşı mahcup, sıkılgan ve sakin yapılıdır. Çoğu zaman diğer köpeklere karşı da iyi huyludur. Saldırganlık konusunda American Stafford Terrier ve American Pitt Bull Terrier' e benzemez. American Bulldog cesur, azimli ve fakat düşmanca düşünceli değildir. Daima uyanık, kendine güvenen ve çocukları içtenlikle seven bir ırktır. Vahşi hayvanlar ve boğalar ile bile dövüşebilir. Hatta dövüşürken sanki ' timsah başlı ve piton vücutlu ' gibidir denir. Eğitimde çok iyi söz dinler. Gerçekten yiğit, sadık ve sevecendir. Güçlü koruma içgüdüsü ve erken yaşta eğitim alabilme özelliği vardır. Diğer köpeklere ve yabancılara karşı sinirli olabilir. Ailesiyle birlikte olduğunda her zaman mutludur.

Yaşam Ortamı
American Bulldog eğer yeterince dolaştırılıp antrenman yaptırılabiliyorsa apartmanda yaşayabilir. Fakat bahçeli bir ev daha çok tercih edilir.

Egzersiz İhtiyacı
Çok ağır olmayan hafif egsersizler yeterlidir.

Bakımı
Kısa ve sert tüylü olduğu için bakımı kolaydır. Uygun bir tel fırça veya tarakla fırçalanabilir. Çok sık yıkamaya gerek yoktur. Uzun tüylülere göre bakımı daha kolaydır.

Kökeni
Bu köpeğin ataları İngiltere'den gelmiştir. English Bulldog ırkının genleri ile oynamayla biraz daha iri vr sert bir köpek üretilmiştir. Bu türetilen köpek English Bulldog' tan daha uzun bacaklı, daha çevik ve daha hızlıdır. American Bulldog ayı, sincap, rakun ve yaban domuzu avcılığı için kullanılmıştır. Sığır çobanlığı ve çiftliklerde bekçiliği başarıyla yerine getirmiştir. Amerikan çiftçileri onu, dayanıklılığı, koruyculuğu, akılılığı ve çalışma azmi sayesinde çok sevmişlerdir. Bugün için daha çok avcılık, koruma, ve treking köpeği olarak kullanılmaktadırlar.

Amerikan Eskimo yavruları - yavru Amerikan Eskimo köpekleri, beyaz köpekler, yeni yavru köpek videosu, beyaz köpekler, (American Eskimo puppies)

2 haftalık Amerikan Eskimo yavruları

Amerikan Eskimo köpeği, - amerikan eskimoları, amerikan eskimo köpekleri, beyaz köpekler, (American eskimo dog)

Amerikan Eskimo,
ADI: Riley


Amerikan Eskimo köpeği Hakkında Bilgiler :
Amerikan Eskimo kar beyazı ve Spitz görünüşlü, Samoyed ırkına benzeyen bir köpektir. Minyatür, küçük ve standart olmak üzere üç boy grubuna ayrılır. Bu boyları sayesinde evin veya bahçenin büyüklüğüne göre seçim yapılabilir. Kulaklar, çene ve burun birbiriyle gayet uyumludur. Kulaklar dik ve üçgen görünüşlüdür. Kuyruğu uzun tüylüdür ve öne doğru kıvırarak taşır. Vücudunun baş ve boyun ile birleşimi gayet uyumludur. Bacak ve ayaklarıyla kısa-kısa adımlarla yürürken çok hoş bir görünümü vardır. Tüyleri her zaman beyaz, fakat arada krem-şampanya rengi işaretler olabilir. Deri rengi pembe ve gridir. Göz çevresi, diş etleri, burun ve ayak tabanının siyah renkte olması tercih edilir. Boyun etrafındaki tüyler bilhassa erkeklerde aslan yelesi gibidir ve erkekler dişilere nazaran daha iridir. Tüylerin genel yapısı dalgalı ve kıvırcık değildir. İnce ve kalın olmak üzere iki katmanlı bir tüy yapısına sahiptir.

Karakteri
Çok sevecen, şefkatli ve müşfik bir ırktır. Çocuklarla birlikte oyuncu, cesur ve iyidir. Davranışlarında akıllı ve içtendir. Kolay eğitilir ve toplu yaşamaya karşı uyumludur. Bazen inatçı da olsa genel olarak çalışmaya isteklidir. Yabancılara karşı dikkatli olmakla beraber tanıştırıldıktan sonra kolay arkadaş olurlar. Fakat bununla beraber tanımadıkları kişileri sahipleri onay vermedikçe içeri almayabilirler. Sahipleri ile birlikte olmayı ve onlarla oynamayı severler. Yalnız kaldıkları zaman çabuk sıkılırlar. Daima ilgi ve sevgi isterler. Agresif davranışlı çocuklarla birarada kalındığında başlangıçta dikkatli olunmalıdır.

Yaşam Ortamı
Apartman yaşamı için uygun olan bir köpektir. Evin içinde çok aktif olurlar. Fakat küçükde olsa bir bahçe her zaman tercih sebebidir.

Egzersiz İhtiyacı
Etrafı kapalı bir bahçede serbest olarak veya tasma ile yürüyüş tarzında spor onun için yeterli olabilmektedir.
Bakımı
Sert tel fırça ile mümkünse hergün fıçalanmalıdır. Bilhassa tüy değiştirme dönemlerinde sabah-akşam fırçalama önerilir.

Kökeni
Tam olarak nereden köken aldığı bilinmese de Nordic ırklarından ve Spitz familyasındandır. White Keeshond, White German Spitz ve Samoyed ile akraba olduğu sanılmaktadır. İlk olarak Amerika'ya Alman göçmenlerin White Spitz'i getirdiği söylenmektedir. 1913 yılında Amerikan Eskimo olarak kayıtlara geçmiştir. Çevik, hırslı ve itaatkardır. Bugün için koruma, polis (narkotik), şov ve bekçi köpeği olarak kullanılmaktadır.

Amerikan Cocker Spaniel yavruları - yavru Amerikan Cocker Spaniel - sevimli yavru köpekler, yavru köpek videoları, (Cocker Spaniel Puppies playing)

2 Aylık Amerikan Cocker Spaniel yavruları

Amerikan Cocker Spaniel resimleri - Amerikan Kukır Spanyel, cocker spaniel fotoğrafları, cocker spaniel köpeği, sevimli köpekler, kuş avı köpeği,

Amerikan Cocker Spaniel resimleri
ADI: Jazz


Amerikan Cocker Spaniel Hakkında Bilgiler :

Orta-uzun, ipeksi, bol tüylere sahip güzel uzun kulakları olan bir ırktır. Baş sanki bir heykeltıraşın elinden çıkmış gibi keskin hatlarla bellidir. Ağız ve çene yapısı derin, biraz uzuncadır. Üst dudaklar aşağı doğru sarkarak alt çeneyi olduğu gibi kapatır. Dişler güçlü ve görüntüsü hoştur. Siyah renkli olanlarda burun daima siyahtır. Fakat diğer renklerde burun siyah veya kahverengi olabilir. Gözler hep ileriye bakar gibidir ve göz kenarları hafifçe ovaldir. Vücudu kompakt bir yapıda, arka tarafı kısa görünüşlü ve ön tarafa göre biraz daha aşağıya meyillidir. Ön bacaklar uzun ve kemikli görünüşlüdür. Arka bacakların, ön bacaklardan bağımsız, meyilli güzel bir duruşu vardır. Siyah, kızıl, devetüyü, siyah üzerine-bej lekeli, beyaz üzerine-bej/siyah gibi çeşitli beden ve tüy rengine sahiptir. Kuyruk genellikle kesik tercih edilir ve daima hareket halindedir. İyi bir avcılık yeteneği vardır.

Karakteri
Hem avda hem de evde gözüpek ve dayanıklıdır. Neşeli, tatlı ve hassastır. Çocuklarla çok iyi geçinir ve onlarla sanki çocuk olur. İnsanlara karşı saygılı ve hürmetkar olmasına rağmen eğer iyi eğitilmezse laf dinlemez, başına buyruk olur. Kuyruğunu devamlı sallayarak her zaman sevecen ve canayakın olduğunu belli eder. Akıllı ve güvenilirdir. Genellikle tanıdık-yabancı ayırt etmeden insanların yanında her zaman mutludur. Başka köpeklerle birlikte eğitiliyorsa onlar havlarken dikkatleri dağılabilir. Fakat buna rağmen rahat ve iyi bir eğitim alır. Eğitimde garip davranışlardan ve laubalilikten kaçınılmalıdır. Çünkü bu durumda kafası karışabilir ve istenen yanıtlar alınamayabilir sinirli davranışlar gösterebilir.

Yaşam Ortamı
Apartman yaşamı için uygun bir ırktır. Tabi ki bahçeli bir ev tercih sebebidir.

Egzersiz İhtiyacı
Günlük egsersizi aksatılmadan yaptırılmalıdır. Çalıların içine girmeye çok meraklı ve uzun kulaklı oldukları için dolaştırırken bilhassa böyle yerlerden uzak durulmalıdır.

Bakımı
Göz ve kulakları hassas olduğu için düzenli pansuman ve temizlik gerekir. Çeşitli tüy kısaltma yöntemleri vardır. Bunlardan biri seçilip uygulanabilir. Ayda bir yıkamak gerekebilir.

Kökeni
English Cocker Spaniel' in Amerika' ya götürülmesinden sonra geliştirilen bir ırktır. English Cocker Spaniel' den biraz daha küçüktür. Cocker ismi Woodcock (çulluk) dediğimiz kuştan gelmektedir. Eskiden kuş avında kullanılmıştır. Bugün daha çok arkadaş olarak ve şov amaçlı beslenmektedir.

Güçlü bir Amerikan Bulldog - amerikan bulldog köpeği, amerikan köpekleri, buldog, bulldoglar, strong american bulldog,

Güçlü bir Amerikan Bulldog,

Alman Tel Tüylü Pointer (German Pointer Wirehaired, Drahthaar) - Alman Tel Tüylü Pointer köpeği, alman av köpekleri, tüylü köpekler,

iki sevimli Alman Tel Tüylü Pointer (German Pointer Wirehaired, Drahthaar)


Alman Tel Tüylü Pointer Hakkında Bilgiler :


Alman Tel Tüylü Pointer (Drahthaar) sık telsi, su geçirmez bir kürke sahiptir.Tüyleri sık bir alt kürk ile yaklaşık 5 cm uzunluğundadır. Kürkün su geçirmez yapısı aynı zamanda köpeği sık çalı ve dikenlerden de korur. Sakal, sık kaşlar ve bıyıklar yüzün korunması için gereklidir. Boyun güçlü ve zarif; göğüs geniş ve derindir. Dudaklar sıkı, burun kısmı uzun, geniş ve güçlüdür. Gözler koyu renklidir. Çeneler güçlü makas ısırışına sahiptir. Renk kızıl & beyaz, benekli ya da kırçıllı olabilir. Bazıları sadece tek kızıl olabilir. Burun koyu kahverengidir. Baş ve kulaklar kahverengi, bazen de beyaz bir akıtma olur. Düşük kulaklar serbestçe kafanın iki yanında sallanır.

Karakteri
Alman Tel Tüylü Pointer oldukça sevgi dolu, aktif ve zeki bir köpektir. Kolay öğrenir ve ailesine çok sadıktır. Tutarlı bir eğitime gereksinimi vardır. Meşgul olmaktan ve sahibi için çalışmaktan hoşlanır. Tanıdıkları ile arası iyidir; ancak yabancılara karşı mesafelidir. Bu nedenle erken yaşta sosyalleştirilmelidir. İnatçı olabilir ve başı boş dolaşmaktan hoşlanır. Yeterli egzersiz imkanı sağlanmazsa sıkılır ve kontrolü güç bir köpeğe dönüşebilir. Alman Tel Tüylü Pointer iyi ve çok amaçlı bir av köpeğidir ve her türlü arazide avı başarıyla yürütebilir. İyi bir burnu vardır ve ister karada isterse de suda vurulan avı geri getirmede oldukça başarılıdır. Olgun ve köpeğe saygılı yaklaşacak çocuklarla arası daha iyidir. Sahibine çok düşkündür ve kıskanç olabilir. Bazıları diğer hayvanları domine etmeye çalışırken bazıları köpekler ve ev hayvanları ile iyi anlaşır. İyi bekçi köpekleridir.

Yaşam Ortamı
Alman Tel Tüylü Pointer apartman hayatı için uygun değildir. Ev içinde oldukça hareketli ve huzursuz olabilir. Bol egzersize ihtiyaç duyar. En iyisi çevresi çitlerle çevrili büyük bir bahçede yaşamasıdır.

Egzersiz İhtiyacı
Bu ırk oldukça enerjik ve yorulmaz bir av köpeğidir. Ev içi huzursuzluğu engellemek için açık hava egzersizlerine bol zaman ayrılmalıdır. Sıradan aileler için biraz fazla enerjik olabilir. Bu köpek mükemmel bir koşu arkadaşıdır ve yüzmeye bayılır.

Bakımı
Alman Tel Tüylü Pointer'ın kürkü sert bir fırça ile haftada iki kez taranmalıdır; ancak bu iş çok güç değildir. Sadece gerektiğinde banyo yaptırılmalıdır. Temizliklerinden emin olmak için kulaklar sık sık temizlenmeli ve köpek avdan döndüğünde pati araları kontrol edilmelidir.

Kökeni
Alman Tel Tüylü Pointer 20. yüzyılda Alman Pointer'ı ve diğer ırkların çaprazlamasından üretilmiştir. Farklı kaynaklar farklı ırklardan bahsetse de Tel Tüylü Griffon, Poodle-Pointer melezler, Tilki Tazısı, ve Bloodhound en sık adı geçen ırklardır. Alman Drahthaar Klübü ırkın yüksek kalitesini korumak için her bakımdan sadece altı en iyi yavruyu kayıt etmektedir. Tel Tüylü Alman Pointer atalarının mükemmel koku alma duygusu, av tespit etme, zeki doğası ve zarif hatlarına sahiptir. Bu köpek bir avcının tüm ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılayabilir.

14 Yaşında Alman Tel Tüylü Pointer (German Pointer Wirehaired) - Alman Tel Tüylü Poyintır köpeği, alman av köpekleri,

14 yaşında bir Alman Tel Tüylü Pointer,

Alman Kurdu - Alman Kurt Köpeği - kurt köpeği videosu, alman kurdu videoları, alman çoban köpeği,

Alman Kurdu - Alman Kurt Köpeği


Alman Kurt Köpeği ( Alman Kurdu ) Hakkında Bilgiler :

Alman Çoban Köpeği, Alsatian diye de tanınır. Gösterişli, dengeli ve çok güçlü bir köpektir. Pas rengi ve kahve rengi ile siyah ya da tamamen siyah olabilir. Burun her zaman siyahtır. Hafif fakat güçlü bir kemik yapısıyla sağlam, adeleli ve hafif dikdörtgen bir vücut yapısı vardır. Başı vücudu ile orantılı olmalıdır. Hafif konveks bir alnı vardır. Güçlü makas ısırışı ile kapanan dişleri, vücutla birleşen yeri geniş ve uca doğru sivrileşen dik ve öne bakan kulakları vardır (Altı aydan küçük yavrularda hafif öne kıvrık olabilir) Gözler badem şeklinde, koyu renkli ve zeki ifadelidir. Tüylü kuyruğu neredeyse yere kadar iner. Ön bacaklar ve omuzlar adeleli, baldırlar güçlü ve sağlamdır. Yuvarlak ayakları sert tabanlıdır. Uzun veya kısa tüylü olabilirler.

Karakteri
Çoğunlukla iş köpeği olarak kullanılan Alman çoban köpeği korkusuz, dikkatli ve zekidir. Cesur, neşeli, itaatkar ve öğrenmeye heveslidir. İnanılmaz sadakati ve cesareti ile tanınır. Kendinden emin bir sukünete sahiptir; ancak asla düşmanca değildir. Çok yüksek öğrenme kapasitesi vardır. Alman Çoban köpekleri aileleri ile birlikte olmaktan büyük keyif alırlar; ancak yabancılara karşı mesafelidirler. Bu ırk ailesiyle olmaya gereksinim duyar ve uzun süre yanlız bırakılmak istemez. Sadece gerektiğinde havlar. Alman çoban köpeklerinin oldukça gelişmiş koruma güdüleri vardır, bu nedenle aşırı korumacı olmaması için dikkatle ve özenle diğer insan ve hayvanlarla genç yaşta sosyalleştirilmelidir. İnsana karşı sergilenen saldırganlık dikkatsiz üretim ve eğitim nedeniyledir. Dikkatli üretilmiş ve eğitilmiş dengeli bir köpek diğer ev hayvanları, çocuklarla ve ailesiyle güvenilirdir. Erken yaşta itaat eğitimine başlanmalıdır. Alman çoban köpeğini doğru üreticiden almak çok önemlidir. Bazıları çekingen ve huysuzdur. Bu karakterdeki köpeklerin korku nedenli ısırmaya eğilimi vardır. Yavrunun ailesini iyi incelemek gerekir. Cezaya dayalı bir eğitim bu köpeklerde başarıya ulaşmaz. Irk o kadar zeki ve eğitilebilirliği öylesine yüksektir ki çoban köpekliği, koruma köpeği, polis ve asker köpeği, körler için rehber köpek, arama ve kurtarma köpekliğinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Alman çoban köpeği popüler bir aile ve show köpeğidir.

Yaşam Ortamı
Alman çoban köpeği yeterli egzersiz imkanı sağlanırsa apartmanda da yaşayabilir.

Egzersiz İhtiyacı
Alman çoban köpeği eğitim egzersizleri ile birleştirilmiş yoğun aktiviteden hoşlanır.

Bakımı
Bu ırk, az da olsa sürekli tüy döker ve mevsimsel tüy dökümü oldukça yoğun olabilir. Eve dökülen tüyler problemse günlük fırçalama tavsiye edilir. Deri yağ dengesini bozmamak için yılda en fazla bir iki kez yıkanmalıdır.

Kökeni
Wurtemberg, Thurginia ve Bavaria'dan uzun tüylü, kısa tüylü ve tel tüylü yöresel çoban köpeklerini toplayan Max von Stephanitz ve diğer üreticiler eğitilebilirliği yüksek, itaatkar ve güzel Alman çoban köpeğini yarattılar. Nisan 1899'da Max von Stephanitz, Horan adındaki bir köpeği ilk Alman çoban köpeği olarak kayıt etti. 1915'e kadar hem uzun tüylü hem de tel tüylü tipi yarışmalara sokuluyordu. Bu gün çoğu ülkede sadece kısa tüylü olanları yarışma amaçlı sergilenmektedir.

Alman Kurt Köpeği saldırı eğitimi - Alman Kurdu saldırısı- kurt köpeği videoları, kurt köpeği saldırısı, ( German Shepherd dog attack )

Alman Kurt Köpeği saldırı eğitimi

Alaska Kurdu resimleri - Alaskan Malamute fotoğrafları - Alaska kurtları, dev alaska kurdu, çok güzel köpek resimleri, (Alaskan Malamute photo video)

Alaska Kurdu resimleri - Alaskan Malamute fotoğrafları

Detayli Bilgi:
Alaskan Malamute ( Akaska Kurdu ) Hakkında detayli Bilgiler icin tiklayin

Alaskan Malamute (Alaska Kurdu) - Alaska Kurdu ve Sibirya Kurdu Husky oynuyorlar - alaska kurdu videoları, (alaskan malamute & husky)

Alaska Kurdu ve Sibirya Kurdu Husky oynuyorlar
Siyah: Yuki (Alaska Kurdu)
Beyaz: Pamela (Husky)


Alaskan Malamute ( Akaska Kurdu ) Hakkında Bilgiler :


Alaskan Malamute; kalın, çift katlı bir kürk yapısına ve gövdesi üzerinde kıvrık tuttuğu tüylü bir kuyruğa sahip, iri ve güçlü bir kutup köpeğidir. Ağır, yapılı, güçlü bir vücudu, geniş bir başı ve gururlu bakışları vardır. Ayakları tüylü ve tabanları oldukça kalındır. Kulakları tetikte, gözleri küçük, koyu renkli ve badem şeklindedir. Göz rengi asla mavi olmaz ve bakışları bir kurdunkinden farklı, ifadesi sıcaktır. Kürk rengi; beyaz, siyah-beyaz, kurt grisi, samur rengi (alt tabaka kızıl, üst tabaka koyu gri), veya kızıl, bazen koyu gölgeli ve bazen maske oluşumu görülebilir. Bacaklar ve burun ucu hemen hemen her zaman beyazdır. Bazı Malamutlar ortalama ölçülerden daha büyük veya daha küçük olabilir.


Karakter
Alaskan Malamutlar olağanüstü sadık ve zeki, sahibiyle çok iyi iletişim kuran köpeklerdir. Çocuklarla, birlikte oynamalarının güvenli olduğu yaştan itibaren çok iyi iletişim kurar. Yavrular büyüdükçe, olgun ve ağırbaşlı ergin Alaskan Malamute ortaya çıkar. Oldukça arkadaş canlısı oldukları için bekçilik yapamazlar. Malamute, yeterince ilgi gördüğü takdirde bahçede beslenebilir, fakat evde ailesiyle birlikte yaşamaktan da hoşnut olacaktır. Yeterince ilgi ve dikkat gösterilmediği takdirde ise, bu ırkta tahribat eğilimi gözlenebilir. Malamutlar açık hava aktivitelerini çok severler, ve yeterince teşvik edilirse itaat konusunda başarılı olabilirler. Her ne kadar resmi itaat eğitimine uygun bir ırk olmasa da, sahibini memnun etmekten hoşlanan malamut, yeterince uysal ve itaatkar olmayı öğrenebilir. Erkekler çok dominant olabilir. Diğer köpeklerle karşılaştırıldığında, Malamutlar sessiz ve sakin sayılabilir, ancak uluma ve kazma içgüdüleri vardır. Ayrıca, meraklı bir yaradılışı olan Alaskan Malamute, yabancı bir hayvanla ilk kez karşılaştığında mutlaka gözetim altında olmalıdır. Diğer köpeklerle, özellikle aynı ırk ve cinsiyette olduklarında kavga olasılığı yüksektir. Malamut, sıkı bir şekilde idare edilmeli ve eğitilmelidir. Uygun bir şekilde sosyalleşmesi, diğer insanlarla ve hayvanlarla kontrollü bir şekilde bir araya gelmesi önerilir. İtaat eğitimi alması tavsiye edilir.


Yaşam Ortamı
Alaskan Malamute, apartman hayatı için uygun değildir. Aktif bir ırk olması nedeni ile en azından büyükçe bir bahçeye gereksinimi vardır. Eğer bahçeli bir evde oturuyor ve Malamutu bahçe sınırları içinde tutmak istiyorsanız, yüksek bir çit oluşturmalı ve çitin tabanını toprağa derine gömmelisiniz. Çünkü Malamutların kazma içgüdüleri kuvvetlidir ve kolayca çit altından dışarı doğru kendine yol yapabilir. Alaskan Malamutlar kendilerine ait olduğuna inandıkları topraklarda gezinmeyi severler. Kürk yapısı sayesinde dondurucu soğuklara karşı dayanıklıdır, fakat sıcak havalarda serin tutulmaları gerekir. Sıcak iklimlerde zarar görmemeleri için daima korunaklı koyu gölge bir alan ve içecek soğuk su bulundurulmasına özen gösterilmelidir.


Bakımı
Alaskan Malamutun kürk yapısı sık ve kabadır. Haftada 2 kez fırçalanması gerekir. Irk özelliği olarak oldukça ağır şekilde tüy dökülmesi gözlenir. Yılda iki kez alt tüy tabakasını değiştirir. Bu dönemde alt tabakadaki tüyler tutam tutam bırakılır. Malamutların hiç yıkanmaması tavsiye edilir, çünkü kirlenen tüyler düzenli olarak döküldüğünden banyo gereksinimi olmaz. İhtiyaç halinde kuru şampuan önerilir. Alaskan Malamute temiz ve kokusuz bir köpektir. Malamut egzersiz ihtiyacı oldukça fazla olan bir ırktır. Fakat sıcak havalarda fazla yorulmamasına dikkat edilmelidir.

Kökeni
Alaskan Malamute, kökeni kutup kurtlarından gelen kuzey ırkı bir köpektir. İsmini 2000- 3000 yıl önceleri bu köpek ırkını beslemiş ve yetiştirmiş bir Alaska kabilesi olan Mahlemuit'lerden almıştır. Mahlemuit'ler taşımacılıkta sadece köpekleri kullanmış oldukları için köpeklerine oldukça değer vermişlerdir. Malamutlar kabilenin kızaklarını ve yüklerini çekmekte kullanılmışlardır. Daha sonraları ise, Amiral Byrd'ın Kuzey Kutbuna yaptığı keşif yolculuğunda kullanılmışlardır. Malamute, bir kızak köpeğidir. Eşsiz dayanıklılığı, yön kabiliyeti ve koku alma duyusu sayesinde, yapılan kutup gezilerine Alaskan Malamutlar sürüler halinde pek çok kez katılmışlardır. Jack London ve Rudyard Kipling'in hikayelerinde yer alan unutulmaz köpekler olmuşlardır.

Alabay resimleri - Alabai fotoğrafları - Türkmen Alabai köpekleri, orta asya çoban köpekleri, (Turkmen Alabay dog, Central Asian Ovtcharka video)

Alabay fotoğrafları - Türkmen Alabai köpekleri,

Alabay Hakkında Bilgiler:

Yaşam Ortamı
Sibirya soğuğundan kara kum çölü sıcaklarına kadar değişken sıcaklıklara adapte olabilirler. Alabay'lar arazi yaşamına uygun ırklardır, ancak şehir yaşamına da adapte olabilir. En uygun yaşam alanları geniş bir bahçesi olan müstakil evlerdir.

Bakımı
Bakımı kolaydır. Traş ihtiyacı yoktur ancak iki tabakadan oluşan tüylerinin sık fırçalanması ve ölü tüylerin alınması gerekir. Mevsime bağlı, belli aralıklarla periyodik olarak tüy döker. Oldukça hareketli bir ırk olan Alabay'ın egzersiz ihtiyacı orta derecededir.

Kökeni
Alabay bölgedeki sert doğa koşullarına bağlı olarak iki güçlü ırkın etkileşimiyle doğal seleksiyon sonucu meydana gelmiş en büyük cinslerden biridir. Bu cins Hazar denizinden Çin'e kadar ve güney Ural'lardan Afganistan'a kadar uzanan bir bölgeye yayılmıştır. Tibet'li göçebe insanların çoban köpekleri ve Mezopotamya'nın dövüşçü köpeklerinin kanını taşır. Ovcharka bölgede bekçi, sürü, çoban köpeği anlamında kullanılan bir kelimedir. Örneğin German Shepherd Dog, Nemetskaya ovcharka olarak adlandırılır. Mogol ovcharkası Moğol çoban köpeği anlamında kullanılmaktadır. Alabay yani orta Asya çoban köpeği eski Rusya'nın parçalanması ile kurulmuş olan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan, Türkmenistan ve bu günkü Rusya topraklarında yaygın olan güçlü bir ırktır. Moğol Ovcharka, Tibet Masstiff, Afganistan ve İran Ovcharkası Orta Asya çoban köpeklerinin soyundandır. Ayrıca Batı Avrupa da akrabaları olan Orta Asya çoban köpeğinin İspanyol Masstifi ile akrabalığı bilinmektedir.

Alabay köpekleri - Orta Asya Ovtcharka köpekleri, alabai köpeği, alabay köpek çiftliği, (Central Asian Ovcharkas at Alabai Farm, Australia)

Alabay köpekleri - Orta Asya Ovtcharka köpekleri,

Kangal ile Ayının Dostluğu - kangal ve ayı, sivas kangal köpekleri, kangal ayı boğuşması, karadeniz ayıları, köpekler ve ayılar,

Kangal ile Ayının Dostluğu

Akbaş - Türk çoban köpeği Akbaş - Akbaşlılar - türk köpekleri, türk köpek cinsleri, çoban köpekleri, türk köpek çeşitleri, ( Turkish Akbash Dog )

Akbaş - Türk çoban köpeği Akbaş


Türk çoban köpeği Akbaş Hakkında Bilgiler:

Kökeni
Aynı zamanda Çoban Köpeği de denilen bu ırk Türkiye de batı ve orta Anadolu bölgesinde yaşamaktadır. Bundan 3000 yıl önce üretildiği ve atalarının diğer çoban köpekleri olabileceği sanılmaktadır. Ayrıca bazı kişilerce Avrupa da yaşayan Pyrenean Mountain Dog, Tatra Mountain Dog, Kuvarsz ve Komondor gibi iri beyaz ırklarla da bir akrabalığı düşünülmektedir.

Yaşam Ortamı
Apartman hayatı için kesinlikle uygun olmayan bir köpek ırkıdır. Genellikle çiftlik evi tipi büyük bahçeli yerlerde daha uygundur. Kapalı ortamlardan sıkılmasına rağmen temiz ve sessizdir. Eğer bulunduğu yerden çıkmaması isteniyorsa yüksek çitlerle etrafını çevirmek gerekir.

Bakımı
Çift kat olan tüylerini yılda yaklaşık iki defa değiştirir. Bilhassa bu dökülme dönemlerinde tel bir fırçayla taramak gerekmektedir.

Ayı ile Puma - Ayı Puma dövüşü - vahşi kediler, ayı dövüşü, puma, dağ aslanı, hayvanlar dövüşü, kuzey amerika'da vahşi hayat, (Black Bear vs Puma)

Ayı ile Puma dövüşü (Black Bear vs Puma)

Akita Inu - akita inu köpekleri - (Japon Akita, Japon Kurdu) - japon köpekleri, japon köpekcisnleri, koruma köpekleri, koruma köpeği, (Akita Inu dogs)

Akita Inu
ADI: branco


Akita Inu köpekleri Hakkında Bilgiler:

Kökeni
Akita, Japonya'nın Honshu adasının Akita bölgesinden köken almaktadır. Yüzyıllar boyu değişmeden korunabilmiştir. Bugün Japonya nın saygıdeğer naturel abidesi gibi görülmektedir. İlk başlarda Japon imparatorunun koruma köpeği olarak kullanılmış, sonrasında dövüş, geyik ve ayı avı, kızak köpeği, polis ve askeri iş köpeği olarak kullanılmıştır. Akita çok iyi bir av yeteneğine sahiptir. Hatta yoğun kar altında bile av yapabilmektedir. Su kuşlarını takip edip sudan çıkarma konusunda çok iyidir. Bu köpeğin küçük heykelcikleri sağlığın da sembolü sayılmaktadır. Hasta olanlara bir an önce sağlıklarına kavuşmaları amacıyla hediye olarak verilmekte ve gönderilmektedir. II. dünya savaşı sırasında ilk olarak Amerika'ya götürülmüş ve oradan bütün dünyaya yayılmıştır.

Yaşam Ortamı
Eğer yeterince egsersiz yaptırılabiliyorsa apartmanda yaşayabilir. Evin içinde de aktif olabilmesine rağmen onun için en iyisi geniş arazili bir yuvadır.

Bakımı
Kalın ve kısa tüylerini, tel bir fırça ile sık sık temizlemek gerekir. Çok mecbur kalınmadıkça yıkanılmamalıdır. Çünkü yıkamak üzerinde bulunan su geçirmez tabakaya zarar verir. Yılda 2 kez yoğun olarak tüy değiştirirler.

Akita Inu yavruları - (Japon Akita, Japon Kurdu) yavru akita inu köpekleri, japon köpekleri, yavru köpekler, (Akita Inu puppies, akita inu dogs)

Akita Inu yavruları

Akbaş köpekleri - Türk çoban köpeği Akbaş - çoban köpekleri, akbaş videosu, türk köpekleri, türk köpek çeşitleri, türk köpek cinsleri, ( Akbash Dog )

Akbaş köpekleri

Kangal ile Ayı - Kangal ile Ayının Dostluğu - kangal ve ayı, sivas kangal köpekleri, kangal ayı boğuşması, karadeniz ayıları, köpekler ve ayılar,

Kangal ile Ayının Dostluğu

Airedale Terrier köpeği - Eyırdeyl Teriyeri - Airedale Terrier köpekleri - terrier çeşitleri, ingiliz köpek cinsleri, dev teriyerler, dev terrier,

Airedale Terrier köpeği (Eyırdeyl Teriyeri)


Airedale Terrier Köpekleri Hakkında Bilgiler:

Kökeni
Airdale Terrier yaklaşık 100 yıl önce İngiltere nin York bölgesinde yüzyıllardır varolan Working Terrier den üretilmiştir. Aire Vadisinde Terrier lerin kralı olarak ta bilinir. Ayrıca Waterside Terrier olarak ta adlandırılmış ve fare avında kullanılmıştır. Daha sonra Otterhound ırkı ile çaprazlama ( birleştirilme ) yapılmış, bu onu daha iyi bir yüzücü yapmıştır. Afrika, Hindistan ayrıca Kanada da safari tipi avlanma için kullanılmıştır. Polis köpeği ve II. dünya savaşı sırasında nöbetçi köpeği amacıyla da iş görmüştür. Bugün için daha çok refakatçi ve yardımcı köpeğidir. Aslına bakılırsa koruma, gözetleme, avcılık, iz sürme (takip), polis ve asker köpeği olma özelliklerini beraberinde taşır.

Karakteri
Çocuklarla birlikte sabırlı ve naziktir. Onları sever ve sayar. Cesur ve koruyucudur. Akıllı, canayakın ve sadıktır. Eğitime cevap veren ve kolay eğitilebilir bir ırktır. Yavru köpeklerle oyun oynamayı ve onlarla arkadaşlık yapmayı severler. Ciddi bir şekilde eğitilene kadar biraz yaramaz ve gürültücü olabilirler. Çok sık havlamazlar. Eğitimi kolay olmakla birlikte sert ve ağır bir tarzda olursa sonuç istenildiği gibi olmayabilir. Bir şeyi öğrenme konusunda yeterince çabuk ve akıllıdır. Fakat siz eğitimde isteksiz ve kararsız olursanız o da size karşı aynı şekilde davranacaktır. Onu eğitirken hoşuna gidecek tarzlar kullanılmalıdır. Doğru seçilmiş bir eğitmen köpek sporlarını ve koruyuculuğu ona öğretebilir. Airdale Terrier evdeki diğer hayvanlara karşı genellikle iyidir. Fakat bazen köpeklere biraz baskıcı olabilirler.

Airedale Terrier yavruları - Eyırdeyl Teriyeri - Airedale Terrier köpekleri - Airedale Terrier yavrusu, yavru airdale terrierler, ingiliz köpekleri,

3 aylık Airedale Terrier yavruları


Airedale Terrier Köpekleri Hakkında Bilgiler:

Kökeni
Airdale Terrier yaklaşık 100 yıl önce İngiltere nin York bölgesinde yüzyıllardır varolan Working Terrier den üretilmiştir. Aire Vadisinde Terrier lerin kralı olarak ta bilinir. Ayrıca Waterside Terrier olarak ta adlandırılmış ve fare avında kullanılmıştır. Daha sonra Otterhound ırkı ile çaprazlama ( birleştirilme ) yapılmış, bu onu daha iyi bir yüzücü yapmıştır. Afrika, Hindistan ayrıca Kanada da safari tipi avlanma için kullanılmıştır. Polis köpeği ve II. dünya savaşı sırasında nöbetçi köpeği amacıyla da iş görmüştür. Bugün için daha çok refakatçi ve yardımcı köpeğidir. Aslına bakılırsa koruma, gözetleme, avcılık, iz sürme (takip), polis ve asker köpeği olma özelliklerini beraberinde taşır.

Karakteri
Çocuklarla birlikte sabırlı ve naziktir. Onları sever ve sayar. Cesur ve koruyucudur. Akıllı, canayakın ve sadıktır. Eğitime cevap veren ve kolay eğitilebilir bir ırktır. Yavru köpeklerle oyun oynamayı ve onlarla arkadaşlık yapmayı severler. Ciddi bir şekilde eğitilene kadar biraz yaramaz ve gürültücü olabilirler. Çok sık havlamazlar. Eğitimi kolay olmakla birlikte sert ve ağır bir tarzda olursa sonuç istenildiği gibi olmayabilir. Bir şeyi öğrenme konusunda yeterince çabuk ve akıllıdır. Fakat siz eğitimde isteksiz ve kararsız olursanız o da size karşı aynı şekilde davranacaktır. Onu eğitirken hoşuna gidecek tarzlar kullanılmalıdır. Doğru seçilmiş bir eğitmen köpek sporlarını ve koruyuculuğu ona öğretebilir. Airdale Terrier evdeki diğer hayvanlara karşı genellikle iyidir. Fakat bazen köpeklere biraz baskıcı olabilirler.

Afgan Tazısı - Afgan Tazısı köpeği, (Afgan Hound, Tazı, Baluchi Tazısı) - afgan köpekleri, tazı cinsleri,tazılar,(Afghan Hound Club of Wales Open Show

Afgan Tazısı


Afgan Tazısı hakkında Bilgiler:

Kökeni
Çok eski çağlardan beri yaşayan bir ırktır. Mısır'da bulunan papiruslarda defalarca resmedilmiş ve Kuzey Afganistan da 4000 yıldan daha fazla süredir var olduğu bildirilmiştir. Irk yüzyıllarca iyi korunmuş ve bulunduğu bölgenin dışına çıkarılması yasaklanmıştır. Bu nedenle ancak 20. yüzyılın başında kaçak olarak Avrupa ya sokulmuştur. Çoban ve av köpeği olarak kullanılmıştır. Bu avlar geyik, yaban keçisi, kurt ve kar leoparı bile olmuştur. Çoban köpekliğini de uzun zamanlar yapmışlardır. Afgan tazısı fazlasıyla hızlı ve çevik olduğu için bugün bahis ve oyun amaçlı yarışmalarda sıklıkla kullanılmaktadır. Yoğun tüy yapısı onu aynı zamanda dış ısıdan da korur. Aristokrat görüntüsü dolayısıyla Amerika ve Avrupa da lüks köpekler sınıfına girmektedir.

Yaşam Ortamı
Apartman hayatında pek önerilen bir ırk değildir. Evde çok hareketsiz kalacaklarından dolayı geniş bir arazi onlar için daha çok önerilir. İç ve dış ortamda da yaşayabilirler. Ancak daha çok dışarıda özgürce dolaşmayı, evde ise uyumayı tercih ederler.

Bakımı
Uzun ve yoğun tüylere sahip olduğu için her gün bıkmadan usanmadan fırçalamalıdır. Gerektiği durumlarda kuru şampuan ve ayda bir kez normal yıkama yapılabilir. Kulakları uzun olduğu için yemek kabına girmesin diye üstte toplanabilir. Uzun tel fırçalar bakım için uygundur.

Yavru Sakallı Collie köpekleri - Bearded Collie yavruları - Sakallı Kolli yavruları - iskoç çoban köpekleri, (Bearded Collie Puppy Downs)

3 Ayıl Sakallı Collie yavruları

Sakallı Collie - Sakallı Kolli köpeği - Bearded Collie - iskoç çoban köpekleri, yarışma köpekleri, show köpekleri,(Bearded Collies - National Dog Show

Sakallı Collie - Sakallı Kolli köpeği - Bearded Collie


Sakallı Collie köpekleri hakkında Bilgiler:

Kökeni
Bearded Collie Polonya Çoban Köpeği 'nin soyundan gelir. İskoçyaya getirilen Polonya Çoban Köpeği, orada yerel çoban köpekleriyle çiftleştirilmiştir ve bu Bearded Collie ırkının temelini oluşturmuştur. Yüzyıllar boyunca bu köpekler İskoçya'da hem koyunları hem de sığırları gütmek için kullanılmıştır. "Highland Sheepdog", "Highland Collie" ve "Hairy Moved Collie" gibi değişik isimlerle anılmışlardır. Collie kelimesi İskoç lisanında çoban köpeği anlamına gelir ve kökeni "colley" ya da "coaley" denilen, yüzü siyah renkli kuzulardan gelir. Bearded Collie adı ise bu köpeğin sakalı andıran, çenesinin altında, göğsüne doğru uzayan uzun tüylerinden gelir. Bearded Collie'nin sevilen karakteri ve görünüşü onu ideal arkadaş ve aile köpeği yapar.

Yaşam Ortamı
Bearded Collie apartman hayatı için tavsiye edilmez. İç mekanlarda oldukça hareketlidirler ve orta büyüklükte bir bahçe onlar için yeterlidir. Bearded Collie dışarda uyuyabilir ve harika bir çiftlik köpeği olur. Fırtınalı ve yağmurlu ortamlara da uyumludurlar, çünkü bu köpekler her hava koşulunda dışarıda olabilirler. Bu köpekler her zaman dışarda olmayı tercih ederler.

Saluki ve kedi - Saluki köpeği ve kedi - Saluki köpekleri - kedi ve köpek videosu, komik hayvanlar, komik hayvan videoları, (Saluki Jade teases a cat)

Saluki kedi ile oynuyor


Saluki köpekleri hakkında Bilgiler:

Kökeni
Mısır'ın kraliyet köpeği olan Saluki en eski medeniyetler kadar yaşlı olabilir. Adını kumlar altında kaybolmuş Orta Doğu'daki Arap şehri "Saluki'den" almıştır. Bedenleri Firavunlar gibi mumyalanmış olarak bulunmuştur. Resimlerine MÖ 2100'den itibaren antik Mısır mezarlarında rastlanmaktadır. Bu ırk Bedeviler tarafından Allah'ın armağanı olarak kabul edildiğinden asla satılmaz; ancak hediye edilirdi. Saluki ayrıca Gazel Tazısı, Arap Tazısı ya da İran Tazısı olarak da tanınır ve muhtemelen Afgan Tazısı ile de akrabalığı vardır. Doğu Türkistan'dan Türkiye'ye kadar olan bölgede de rastlanır. Saluki mükemmel bir çöl avcısıdır ve inanılmaz bir süratle sert arazide avlanabilir. Saluki antilopların en hızlısı olan gazel avında kullanılırdı. Ayrıca tilki, çakal ve tavşan avında da popülerdir. Batı'da ise ırk temel olarak eşlik ve show köpeğidir. Yine de başarı ile yarış tazısı olarak da kullanılmaktadır.

Bakımı
Kokusuz bu köpeğin tüy bakımı kolaydır. Ara ara tüylerin fırçalanması yeterlidir. Kulaklar düzenli olarak temizlenmelidir

Saluki yavruları, 7 aylık yavru Saluki köpekleri, (Pers Tazı Avcısı) - iran saluki yavruları, 7 aylık köpek yavruları, güzel köpekler,(Saluki pups)

7 aylık yavru Saluki köpekleri (Antilop Avcısı, Pers Tazı Avcısı)


Saluki köpekleri hakkında Bilgiler:

Kökeni
Mısır'ın kraliyet köpeği olan Saluki en eski medeniyetler kadar yaşlı olabilir. Adını kumlar altında kaybolmuş Orta Doğu'daki Arap şehri "Saluki'den" almıştır. Bedenleri Firavunlar gibi mumyalanmış olarak bulunmuştur. Resimlerine MÖ 2100'den itibaren antik Mısır mezarlarında rastlanmaktadır. Bu ırk Bedeviler tarafından Allah'ın armağanı olarak kabul edildiğinden asla satılmaz; ancak hediye edilirdi. Saluki ayrıca Gazel Tazısı, Arap Tazısı ya da İran Tazısı olarak da tanınır ve muhtemelen Afgan Tazısı ile de akrabalığı vardır. Doğu Türkistan'dan Türkiye'ye kadar olan bölgede de rastlanır. Saluki mükemmel bir çöl avcısıdır ve inanılmaz bir süratle sert arazide avlanabilir. Saluki antilopların en hızlısı olan gazel avında kullanılırdı. Ayrıca tilki, çakal ve tavşan avında da popülerdir. Batı'da ise ırk temel olarak eşlik ve show köpeğidir. Yine de başarı ile yarış tazısı olarak da kullanılmaktadır.

Bakımı
Kokusuz bu köpeğin tüy bakımı kolaydır. Ara ara tüylerin fırçalanması yeterlidir. Kulaklar düzenli olarak temizlenmelidir.

Saluki köpekleri, Saluki resimleri, Saluki köpeği - iran köpekleri,köpek show,av köpekleri cinsleri,(( Saluki dogs show - Persian Greyhound ))

Saluki köpekleri, Saluki resimleri, Saluki köpeği, (Antilop Avcısı, Pers Tazı Avcısı)

Saluki köpekleri hakkında Bilgiler:

Kökeni
Mısır'ın kraliyet köpeği olan Saluki en eski medeniyetler kadar yaşlı olabilir. Adını kumlar altında kaybolmuş Orta Doğu'daki Arap şehri "Saluki'den" almıştır. Bedenleri Firavunlar gibi mumyalanmış olarak bulunmuştur. Resimlerine MÖ 2100'den itibaren antik Mısır mezarlarında rastlanmaktadır. Bu ırk Bedeviler tarafından Allah'ın armağanı olarak kabul edildiğinden asla satılmaz; ancak hediye edilirdi. Saluki ayrıca Gazel Tazısı, Arap Tazısı ya da İran Tazısı olarak da tanınır ve muhtemelen Afgan Tazısı ile de akrabalığı vardır. Doğu Türkistan'dan Türkiye'ye kadar olan bölgede de rastlanır. Saluki mükemmel bir çöl avcısıdır ve inanılmaz bir süratle sert arazide avlanabilir. Saluki antilopların en hızlısı olan gazel avında kullanılırdı. Ayrıca tilki, çakal ve tavşan avında da popülerdir. Batı'da ise ırk temel olarak eşlik ve show köpeğidir. Yine de başarı ile yarış tazısı olarak da kullanılmaktadır.

Bakımı
Kokusuz bu köpeğin tüy bakımı kolaydır. Ara ara tüylerin fırçalanması yeterlidir. Kulaklar düzenli olarak temizlenmelidir.

Kangal tam 13 adet yavru yaptı! - sivas kangal yavruları, kangal haberleri, yavru kangallar, kangal doğumu,

istanbul beylikdüzü'nde bir kangal tam 13 adet yavru yaptı ve haberlere çıktı.

Rottweiler yavruları - rotvaylır yavruları, 3 haftalık yavru rottweiler, rottweiler köpekleri, yavru köpekler, (Rottweiler puppies at 3 weeks)

3 haftalık yavru Rottweiler

Rottweiler eğitimi - Rottweiler ısırma eğitimi - köpek eğitimi, rottweiler saldırısı, rottweiler köpeği, rotvaylır videosu, ( Rottweiler biting )

Rottweiler eğitimi - Rottweiler ısırma eğitimi

Sevimli bir Rottweiler - Rottweiler videosu, rotvaylır videoları, koruma köpekleri, güçlü köpekler, rottweiler köpeği, ( beutiful rottweiler )

ADI: Acki
Sevimli bir Rottweiler

Fransız Bulldog videosu - Fransız Bulldog köpekleri - fransız buldog videoları, bulldog çeşitleri, (French Bulldog Wishbone War)

kemik peşinde iki Fransız Bulldog


"Fransız Bulldog" Hakkında Bilgiler :

İri, yuvarlak uçlu, dik ve yarasa benzeri kulakları ile güçlü, küçük bir Bulldog'dur. Kare düz kafası İngiliz Bulldog kadar iri ve gösterişli değildir. Alın yuvarlaktır. Omuz yüksekliği köpeğin genel yapısı dengeli olduğu sürece önemli değildir. Omuz yüksekliği genelde omuzdan kuyruğa kadar olan uzunlukla aynıdır. Omuz kısmı kuyruk kısmına göre daha geniştir. Yumuşak, kısa ve bakımı kolay kürkü kaplan desenli, sarı, beyaz ve bu renklerin kombinasyonunda olabilir. Derisi dokununca hoş bir his verecek şekilde yumuşak ve gevşektir. Çıkık iri gözleri koyu renklidir ve dişler alt çene üst çenenin üzerine gelecek şekilde kapanır. Kuyruk ya düz ya da tirbüşonvari kıvrıktır.

Karakter
Fransız Bulldog iyi huylu ve bakımı kolay bir arkadaştır. Oyuncu ve şirin olmasının yanı sıra apartman hayatı için iyi bir bekçidir. Farelerin de acımasız avcısıdır. Tek bir kişi ile bağ kurar. Tek başına bırakılmaması gereken duygusal bir ırktır. Rahatsız edildiklerinde savunmaya geçebilir. Genelde sahiplerini paylaşmak istemediklerinden diğer köpeklerden pek hoşlanmaz, ancak birlikte büyütülürlerse diğer ev hayvanları ile arası iyidir. Yabancılara karşı mesafelidir. Sadece yeterince olgun çocuklara tavsiye edilir. Özellikle yaşlılarla araları iyidir. Irk salyalı olabilir.

Yaşam Ortamı
Fransız Bulldog'lar iklim aşırılıklarına karşı duyarlıdır. Aşırı ısı bu köpekte kalp krizine neden olabilir. Bu nedenle serin iklimleri tercih ederler. Apartman hayatı için uygundur.

Egzersiz
İhtiyacı Bu basık burunlu köpekler sıcak havada fazla egzersiz yaptırılmamalıdır. Zaten fazla egzersize gereksinim duymaz.

Bakımı
Çok az tüy bakımı yeterlidir. Düzenli fırçalama tüylerin sağlıklı ve temiz görünmesine yardımcı olacaktır.

Kökeni
Fransız Bulldog, İngiliz Bulldog'un minyatür versiyonu olarak İngiltere'de üretildi. 1860'larda Fransız köpek yetiştiricileri bu küçük köpeklerin bazılarını Fransa'ya ithal edip onları Fransız Terrieri ile çaprazladı. Fransız yürüyüş severler arasında bu köpekler çok tutunca Fransız Bulldog ismi kabul edildi. Showlar için ırk İngiltere'ye geri getirildiğinde İngilizler bulldog'un kendi kültürlerine ait bir sembol olduğunu öne sürerek büyük tepki göstermişlerdi.

Fransız Bulldog yavruları - fransız bulldog videoları, yavru fransız bulldoglar, buldog yavruları, fransız buldog, ( French Bulldog Puppies )

Fransız Bulldog yavruları

"Fransız Bulldog" Hakkında Bilgiler icin tiklayin

Samoyed resimleri - Samoyed köpeği resimleri, samoyed köpekleri, rus köpek cinsleri, kar köpekleri, (Samoyed dogs videos)

Samoyed resimleri

2.5 Ayık yavru Samoyed - Samoyed yavruları, samoyed köpekleri, beyaz renkli köpekler, rus köpekleri, soğuk iklim köpekleri, ( Samoyed puppy )

2.5 Ayık yavru Samoyed

Maymun Festivali, Tayland - 2000 maymuna ziyafet verdiler - tayland videoları, maymunlar, ilginç festivaller, (2000 Monkeys Feast On Sausages)

Maymun Festivali, Tayland. 2000 maymuna ziyafet verdiler

Piton ile yaşayan cocuk - Piton yılanı ve insan - ilginç haberler, yılanlar, evcil yılanlar, dev yılanlar, ( Cambodian Boy Keeps Python Pet )

Piton ile yaşayan cocuk - Piton yılanı ve insan

Jaguar ve Domuz dövüşü - yavru jaguar ile domuz kavgası, vahşi kediler, jaguar videoları, amazon'da vahşi yaşam, (Jaguar and Pig fight)

Yavru Jaguar ile Domuz dövüşü

Jaguar ve Anaconda - Jaguar ile Anaconda Savaşı - jaguar videoları, vahşi yaşam filmi, vahşi kediler, anakonda videoları, (Jaguar vs Anaconda)

Jaguar ve Anaconda - Jaguar ile Anaconda Savaşı

Kaplan ve Domuz yavruları - anne kaplan ve domuzlar, kaplan domuz dostluğu, (Piglets snuggle up to Tiger Mum)

Kaplan ve Domuz yavruları..
Bangkok hayvanat bahçesi

Anne Chinchilla (Çinçilla) ve bebekleri - çinçilla kedisi, chinchilla kedileri, yavru kediler,konuşan kediler, (Mother Chi

anne Chinchilla (Çinçilla) kedisi yavruları ile hem koklaşıyor hem de konuşuyor,

Beyaz bir Çinçilla kedisi - chinchilla kedileri, çinçilla kedileri, beyaz kediler, iran kedisi, (Chinchilla Cat videos)

Beyaz bir Çinçilla kedisi

Balinese Kedileri, Balinese kedisi - ilginç kediler, kedi cinsleri, kedi türleri, (Ideal Companion: Balinese)

Balinese Kedileri,

Sealyham Terrier resimleri - siliham teriyeri resimleri - sealyham terrier köpekleri, sevimli köpekler,

Sealyham Terrier resimleri

Yavru Shiba Inu Köpekleri, Shiba Inu yavruları - yavru köpekler, shiba inu japon köpeği, (Shiba Inu puppies)

Yavru Shiba Inu Köpekleri

Shiba Inu gösterisi - Shiba Inu köpekleri,japon shiba inu köpeği,show köpekleri,(Shiba Inu: Westminster Dog Show 2007)

Shiba Inu gösterisi: Westminster Dog Show 2007

Konuşkan bir Shih-Tzu köpeği - shsih tzu köpekleri, ilginç köpekler, konuşan köpekler, (Talking Shih-Tzu)

ADI: Kayla
Konuşkan bir Shih-Tzu köpeği

Yavru Shih Tzu - shih tzu yavruları, köpek yavrusu, shih tzu köpekleri, shih tzu köpeği, (Cute Shih Tzu Puppy)

ADI: Romeo
Yavru Shih Tzu

Shih Tzu köpekleri, 2 sevimli shih tzu köpeği - shis tzu cinsi köpekler, çin köpekleri, shih tzu videoları, evcil hayva

ADLARI: Duncan ve Hana
Shih Tzu köpekleri,

Güzel bir Sibirya Kurdu - Husky - güzel köpekler, husky köpekleri, sibirya kurdu köpeği, (Siberian Husky video)

Güzel bir Sibirya Kurdu, Husky

Sibirya Kurdu resimleri, Husky resimleri, sibirya kurtları, sibirya kurdu videoları, sibirya kurdu yavrusu, (Siberian husky p

Sibirya Kurdu resimleri, Husky resimleri,

Konuşan Sibirya Kurdu - 4 yaşında Husky - sibirya kurtları, sevimli huskiler, (Siberian Husky Talking)

ADI: Toya
4 yaşında yetişkin bir Sibirya Kurdu, Husky

Sibirya Kurdu (Husky) yavruları - yavru sibirya kurdu, yavru husky, sibirya kurtları, (Siberian Husky Brothers Playing)

sevimli sibirya kkurdu kardeşler

Kangal Köpeği 3,5 tonluk traktör çekti - çılgın kangal, traktör çeken kangal, kangalların gücü,

Kayseri'de bir iş adamına ait kangal cinsi köpekler 3,5 ton ağırlığındaki traktörü çekti.

Havlayan bir Saint Bernard köpeği - st bernard köpekleri, saint bernard videoları, evcil köpekler, güzel köpekler, senbe

Havlayan bir Saint Bernard köpeği

Saint Bernard (St. Bernard) yavruları - senbernar köpekleri, senbernard yavruları, saint bernard resimleri, (Saint Bernard P

Saint Bernard (St. Bernard) yavruları

St. Bernard (Saint Bernard) Show 2007 - senbernard köpekleri, st bernard köpekleri, arama kurtarma köpekleri, dev köpekler,

St. Bernard (Saint Bernard) Show 2007
(New England St. Bernard Club specialty AM 2007 Show)

Kangal Köpeği 3,5 tonluk traktör çekti - çılgın kangal, traktör çeken kangal, kangalların gücü,

Kayseri'de bir iş adamına ait kangal cinsi köpekler 3,5 ton ağırlığındaki traktörü çekti.

Beyaz Staffordshire Bull Terrier - statfordşayr bul teriyeri, bul teriyer köpekleri, staffordshire bull terrier köpeği, ing

Beyaz Staffordshire Bull Terrier

Staffordshire Bull Terrier resimleri, statfordşayr bul teriyeri resimleri - staffordshire bull terrier köpekleri, bull terrie

ADI: Kaya
Staffordshire Bull Terrier resimleri, statfordşayr bul teriyeri resimleri,

Staffordshire Bull Terrier anne ve yavrular - staffordshire bull terrier köpekleri, staffordshire bull terrier yavruları, dö

Staffordshire Bull Terrier anne ve yavrular ( statfordşayr bul teriyeri yavruları )(Staffordshire bull terrier mum and her pups)

Yetiskin bir Staffordshire Bull Terrier - statfordşayr bul teriyeri, staffordshire bull terrier video, bul teriyer, ingiliz k�

Yetiskin bir Staffordshire Bull Terrier

Su delisi Macar Vizsla köpeği - macar köpekleri, vizsla videoları, ilginç köpekler, sevimli hayvanlar, ( hungarian vizsla

Su delisi Macar Vizsla köpeği ... Vizsla, Macar Av Köpeği ( Hungarian Vizsla Dogs)

Oyun delisi Vizsla köpekleri, - vizsla macar köpeği, vizsla video,macar köpekleri,( hungarian vizsla dogs )

Oyun delisi Vizsla köpekleri ... Vizsla macar av köpeği,

2 aylık siyah bir Skye Terrier köpeği - yavru skye terrier, komik hayvanlar, iskoçya köpekleri, yavru köpekler, skye terr

ADI: Oscar
2 aylık siyah bir Skye Terrier köpeği

Skye Terrier top peşinde - skye terrier köpekleri, skye terrier köpeği, iskoç av köpekleri, terrier köpekleri,

iki genç Skye Terrier top peşinde

Standard Schnauzerler Sincap peşinde - standard schnauzer köpeği, standard schnauzer köpekleri,alman av köpeği, komik kö

Standard Schnauzerler Sincap peşinde (Schnauzer Squirrel Patrol)

Standard Schnauzer resimleri, Standard Schnauzer yavruları - standard schnauzer köpekleri, alman köpekleri, alman av köpeğ

Standard Schnauzer resimleri, Standard Schnauzer yavruları

2 Aylık horlama şampiyonu Sussex Spanieli - sussex spanyeli köpekleri, sussex spanieli köpeği, av köpekleri, (puppy snori

2 Aylık horlama şampiyonu Sussex Spanieli

Sussex Spanieli av eğitimi - sussex spanyeli köpekleri, sussex spanieli köpeği, kuş avı köpekleri, av köpeği cinsleri,

Sussex Spanieli av eğitimi

Usta yüzücü bir Wirehaired Pointing Griffon - tel tüylü griffon videoları, tel tüylü griffon köpekleri, wirehaired poi

ADI: Daffny
Usta yüzücü Daffny, Wirehaired Pointing Griffon ( tel tüylü griffon )

Suda oynamayı seven Wirehaired Pointing Griffon - tel tüylü griffon videoları, tel tüylü griffon köpekleri, wirehaired p

Suda oynamayı seven Wirehaired Pointing Griffon ( tel tüylü griffon )

Sevimli bir Wirehaired Pointing Griffon köpeği - tel tüylü griffon videoları, tel tüylü griffon köpekleri, wirehaired p

Sevimli bir Wirehaired Pointing Griffon köpeği ( tel tüylü griffon )

Wirehaired Pointing Griffon resimleri - tel tüylü griffon videoları, tel tüylü griffon köpekleri, wirehaired pointing gri

Wirehaired Pointing Griffon resimleri ( tel tüylü griffon )

Tibet Terrieri videosu - tibet terrieri köpekleri, terrier köpekleri, ilginç köpekler,( Tibetan Terrier video)

Karda geyik yapan sevimli bir Tibet Terrieri,

Spagetti delisi bir Tibet Terrieri - komik köpekler, tibet terrieri köpekleri, terrier köpekleri, komik köpekler,

Spagetti delisi bir Tibet Terrieri

Yavru Tibet Terrieri - tibet terrieri yavruları, yavru köpekler, tibet terrieri köpekleri, (Tibetan Terrier Puppies)

ADI: sengge
Yavru Tibet Terrieri

Tibetli Mastiff resimleri, yetişkin Tibetli Mastiffler - tibetli mastiff köpeği, mastiff köpekleri, çoban köpekleri, mast

ADLARI: Savannah ve Karma
Tibetli Mastiff resimleri, yetişkin Tibetli Mastiffler

Tibetli Mastiff, 4 Aylık - yavru tibetli mastiffler, tibetli mastiff köpekleri, mastiff köpekleri, ( Tibetan mastiff )

ADI: Zodd
4 Aylık yavru Tibetli Mastiff

Yavru Tibetli Spaniel köpekleri - tibetli spaniel yavruları, küçük köpek cinsleri, tibetli spaniel videoları, yavru köp

Yavru Tibetli Spaniel köpekleri

Gerçek KANGAL Resimleri - kangallar, sival kangal resimleri, en güzel kangal resimleri, sivas kangalı,

en güzel kangal resimleri

17 Aylık bir Tosa Inu köpeği - tosa inu köpekleri, japon köpekleri,bekçi köpeği,dev köpekler, ( Japanese Tosa Dogs)

17 Aylık bir Tosa Inu köpeği

Tosa Inu savunma eğitimi - japon savaş köpeği, tosa inu videoları, japon köpekleri,dövüş köpekleri,( Japanese Tosa In

Tosa Inu savunma eğitimi (TOSA INU TRAINING DEFENCE)

Tosa Inu ve Doberman yavruları - tosa köpekleri, tosa inu yavruları, japon köpekleri, bekçi köpekler, ( Tosa Inu puppies

Tosa Inu ve Doberman yavruları (kahverengi olanlar tosa inu yavruları)

Beyaz bir Türk Tazısı - türk av köpeği, av köpekleri, türk tazısı videoları, türk köpekleri, ( Turkish Hound )

Beyaz bir Türk Tazısı ( Turkish Hound )

Beyaz bir Türk Tazısı - türk av köpeği, av köpekleri, türk tazısı videoları, türk köpekleri, ( Turkish Hound )

Beyaz bir Türk Tazısı ( Turkish Hound )

Türk Tazısı videosu - türk tazısı videoları, türk köpekleri, türk köpek cinsleri,türk av köpeği,av köpekleri,( T

Türk Tazısı, Türk av köpeği ( Turkish Hound )

Popstar adayı şarkıcı bir Weimaraner - ilginç köpekler, köpek videoları, weimaraner köpeği, alman köpekleri, weimara

Popstar adayı şarkıcı bir Weimaraner (Weimaraner singing lessons)

Yetişkin bir Weimaraner - weimaraner köpekleri, alman köpekleri, weimaraner videoları, ilginç köpekler, köpek videoları

ADI: Coby
Yetişkin bir Weimaraner

Sohbet etmeyi seven, Akıllı bir Weimaraner - alman köpekleri, weimaraner videoları, weimaraner köpekleri, ilginç köpekle

ADI: Tal
Sohbet etmeyi seven, Akıllı bir Weimaraner

6 Günlük Welsh Springer Spaniel Yavruları - welsh springer spaniel köpekleri, welsh springer spaniel yavruları, yavru köp

6 Günlük Welsh Springer Spaniel Yavruları (Welsh Springer Spaniel pups 6 days old)

Heyecanli ve Sevimli bir Welsh Springer Spaniel - sevimli hayvanlar, welsh springer spaniel köpeği, köpek videoları, ilgin�

Heyecanli ve Sevimli bir Welsh Springer Spaniel

Yavru Welsh Springer Spaniel - welsh springer spaniel köpekleri, welsh springer spaniel video, welsh springer spaniel yavrular

Welsh Springer Spaniel yavruları, (Welsh Springer Spaniel Puppy with her brothers and sisters)

Su delisi bir Welsh Terrier - galler terriyeri, komik hayvanlar, welsh terrier köpekleri, welsh terrier köpeği, terrier köp

Su delisi bir Welsh Terrier, Cesur Welsh Terrier suya karşı!

Popstar adayı şarkıcı bir Welsh Terrier - komik hayvanlar, welsh terrier köpekleri, welsh terrier köpeği,terrier köpekl

Popstar adayı şarkıcı bir Welsh Terrier, sevimli ve yaramaz Welsh Terrier

1 yaşında Welsh Terrier - galler terriyeri videoları, welsh terrier köpekleri, welsh terrier köpeği, terrier köpekleri,

1 yaşında Welsh Terrier

West Highland White Terrier resimleri - west highland white terrier videosu,west highland white terrier köpekleri,

West Highland White Terrier resimleri, sevimli West Highland White Terrierler

Ağaca Tırmanan West Highland White Terrier, West Highland White Terrier eğitimi - west highland white terrier köpekleri,

Ağaca Tırmanan West Highland White Terrier, West Highland White Terrier eğitimi

Kafes meraklısı bir West Highland White Terrier - west highland white terrier videosu, west highland white terrier köpekleri

Kafes meraklısı bir West Highland White Terrier videosu

Whippet yarış fotoğrafları - whippet videoları, whippet köpekleri, whippet köpeği, whippet resimleri, whippet yarışla

Whippet yarış fotoğrafları

Televizyon meraklısı bir Whippet köpeği - whippet videoları, whippet köpekleri, komik hayvanlar, sevimli köpekler, sevim

televizyonda whippetleri izleyen sevimli bir whippet

Kar sever Whippet köpekleri - whippet videoları, whippet köpekleri, whippet köpeği, sevimli köpekler, whippet resimleri,

Kar sever Whippet köpekleri

Yavru ve Yetişkin Whippet resimleri - whippet videoları, whippet köpekleri, whippet köpeği, sevimli köpekler, sevimli hay

Yavru ve Yetişkin Whippet resimleri

Bir topun peşinde 4 Yorkshire Terrier - yorkşayır teriyeri videoları, yorkshire terrier köpekleri, komik köpekler, (Funny

Bir topun peşinde 4 Yorkshire Terrier (yorkşayır teriyeri)

Sutopu ustası Zeke, Yorkshire Terrier - yorkşayır teriyeri video, yorkshire terrier köpekleri, komik köpekler,

Sutopu ustası Zeke, Yorkshire Terrier (yorkşayır teriyeri)

Ambulans sesine gıcık olan Yorkshire Terrier - yorkşayır teriyeri videoları, yorkshire terrier köpekleri, komik köpekler

Ambulans sesine gıcık olan Yorkshire Terrier (yorkşayır teriyeri)

Basketbol oynayan Yorkshire Terrier - yorkşayır teriyeri videoları, yorkshire terrier köpekleri, komik köpekler, (Jilli Do

Basketbol oynayan Yorkshire Terrier (yorkşayır teriyeri)

Kangal Videoları, Sivas Kangalı Videoları, Kangal Köpeği Videoları, Sivas Kangalları Videoları, Kangal Video, Kangal Klipleri, Kangal Videosu,

.

4 Günlük Yavru Kangal

40 Günlük Kangal Yavrusu

2 Aylık Yavru Kangal

11 Aylık Kangal

Efsanevi Kangallar

Dünyanın en güzel Köpekleri Kangallar

Bakımlı ve Güçlü Kangallar

Yetişkin bir Kangal

Kangal Resimleri videosu

Dev Sivas Kangalları

Sivas Kangal Çoban Köpeği

Bunlara da Bak