Safkan Kangal resimleri, dev safkan kangallar, kangalla henüz tanışmamış olanların bakması gereken fotoğraflar,

Güzel, Cesur ve sadık Türk Köpekleri, Efsane Kangallar..

Deniz Kartalı Deniz Yılanını avlıyor - Kartal ile Yılan, Borneo'da vahşi hayat, Sea Eagle hunts Sea Snake,


Güney Çin denizinde yaşam mücadelesi,

Rocky’yi maganda kurşunu öldürdü - Kangal Köpekleri Haberleri,

Şişli’de önceki gece 1.70 boylarındaki bir erkek, kendisine havladığı için belindeki tabancasını çıkararak 4 yaşındaki kangal cinsi Rocky’ye ateş etti.

Rocky, kanlar içinde yere yığılırken saldırgan kendisine tepki gösteren çevredekilere hakaretler yağdırarak uzaklaştı. Köpeğinin öldüğünü öğrenen Gökçe Öztürk Bomonti Polis Merkezi’ne giderek suçlunun yakalanmasını istedi. "Çok uysal bir hayvandı. Bu olayın sokak ortasında bir insanı vurmaktan farkı yok" diyen Öztürk, olayda silah kullanılmasına rağmen o gece nöbetçi olan Şişli Cumhuriyet Savcısı Mehmet Çakırtaş’ın olay yerine gelmediğini söyledi.

Savcının ayrıca balistik raporunun şikáyetçilerce yetkili yerlerden alınmasını istediğini belirten Öztürk, "Polislerden savcının olay yerine gelmeyerek evinde oturduğunu öğrendim" dedi. Olayın ardından hayvanseverler, görevini ihmal ettiğini iddia ettikleri Çakırtaş hakkında Adalet Bakanlığı’na şikáyet dilekçesi gönderdi.
Kaynak: Hurriyet Gazetesi

Aslan ve Zebra - Genç Zebradan Dev Aslana tokat! aslan saldırısı, afrika'da vahşi hayat, Young Zebra Vs African Lioness. Young Zebra is Victorious,

ilginç bir mücadele,


bebek sayılabilecek bir zebra dişi aslanin havasını alıyor.. ilginç belgeselden bir kesit.

Aslan ve Kaplan, Aslanlar ile Kaplanlar, vahşi kediler videosu, aslan ve kaplan saldırısı, Lion vs Tiger, Big Cats,

ormanlar kralı aslan ve efsane rakibi kaplan... ve bu kedilerin müthiş güzellikteki dunyaları..

Portekiz Su Köpeği Hakkında Bilgiler - Su kurtarma köpekleri - balık avında kullanılan köpekler

Portekiz Su Köpeği Hakkında Bilgiler (Portuguese Water Dog, Cao de Agua)

Portekiz su köpeği, dayanıklı, kaslı ve orta boyutta bir ırkıtır. Kürkü düz veya dalgalı, parlak veya kaba, hafif kıvırcık veya tam kıvırcık olabilir. Tek katmanlı, tüy dökmeyen ve hipoallerjenik özellikteki kürkü siyah, beyaz, kahverengi, beyaz-koyu benekli, siyah veya kahverengi-beyaz benekli, gümüş veya gri renkte olabilir. Vücut uzunluğu yüksekliğine göre biraz fazladır. Sırt seviyesi düzdür. Bacaklar düz, güçlü ve birbirine paraleldir. Göğüs derin ve geniştir. Kafatası yuvarlak hatlara sahiptir. Kalp şeklindeki kulakları düşüktür fakat alt çene hizasından daha uzun olmamalıdır. Gözleri koyu renklidir. Kuyruk kalın başlar, giderek incelir. Diğer ırklara göre parmak arasının belirgin derecede perdeli oluşu yüzmede kolaylık sağlar.

Karakter
Suyu seven, canlı, enerjik ve neşeli bir köpektir. Hassas, sadık ve itaatkar bir karakteri vardır. Çocuklarla çok iyi anlaşır ve genellikle diğer petler ve köpeklerle problem yaşamaz. Uygun şekilde tanıştırılırsa kedilerle de anlaşabilir. İyi huylu ve dengelidir. Cesur, çok zeki ve eğitime yatkındır. Komutları hızlı öğrenir ve uygular. Eğitiminde ses tonu çok önemlidir. Aynı zamanda eğitim ve buna bağlı oyunlar sürekli tekrarlanmalıdır çünkü çok zeki olan Portekiz su köpeği yönetimi çok çabuk eline alabilir. İyi bekçilik yapabilir. Bu ırk eşyaları çiğneme davranışıyla ünlüdür.

Yaşam Ortamı
Yeterli derecede egzersiz yaptırıldığı takdirde apartman dairesinde yaşayabilir. Ev içinde orta derecede hareketli olduğundan küçük bir bahçesi olan bir evde bakılması idealdir. Ilıman iklimlerde dışarıda barındırılabilir, fakat günü bahçede geçirdikten sonra akşam ailesinin yanında olmaktan mutlu olur.

Egzersiz İhtiyacı Aktif ve enerjik bir ırktır. Günlük düzenli fiziksel ve zihinsel egzersize ihtiyaç duyar. Yüzmeyi çok sever ve şüphesiz en sevdiği oyun suya atılan objeleri bulup getirmektir. Ayrıca uzun yürüyüşlerden, spordan ve yorucu egzersizlerden hoşlanır.

Bakımı Düzenli olarak taranmalı ve fırçalanmalıdır. Dalgalı tüy yapısına sahip olanların genellikle burun ve arka bacakları kısa traşlanır (aslan traşı). Fakat kıvırcık tüylülerde genellikle çalışan retriever traşı uygulanır. Bütün vücut 2,5 cm'yi geçmeyecek kadar kısa ve düzgün bir traş yapılır, kuyruk ucundaki tüyler kendi uzunluğunda bırakılır. Allerji problemi olan insanlar için tavsiye edilen, hemen hemen hiç tüy dökmeyen bir ırktır. Poodle ırkına göre tüyler daha yavaş uzar, bu nedenle çok sık traş gerektirmez.

Kökeni : Portekiz kıyılarında yüzyıllardır varlığı bilinen eski ve yaygın bir köpek ırkıdır. Portekizliler tarafından "su köpeği" anlamına gelen "Cao de Agua" diye adlandırılır. Uzun tüylüler "Cao de Agua de Pelo Ondulado", kıvırcık tüylüler "Cao de Agua de Pelo Encaradolado" olarak isimlendirilir. Balıkçılar tarafından yetiştirilen Portekiz su köpeği balıkları ağlara yönlendirmek, yakalamak, bozulan ağları toplamak, kıyı ile gemi veya gemiler arasında haber taşımak, yükleri korumak gibi sayısız işte kullanılmıştır. Balıkçılar tarafından tayfalardan sayılan bu köpekler işlerinin karşılığını hem balık, hem de para olarak alır, emekli denizciler tarafından tecrübeli köpekler kiraya verilerek ek gelir sağlardı. 1930'larda teknolojinin gelişmesi ile kullanımı azalan ırk sayıca azalmış, sonraları Vasko Bensaude tarafından yetiştirme programına tabi tutularak yeniden çoğaltılmıştır. Portekiz Water Dog 1984'te AKC tarafından resmi olarak kabul edilmiştir.

Usta Yüzücü Portekiz Su Köpeği, ( Portuguese Water Dog, Cao de Agua ) - Yüzen köpek videosu, su köpekleri, balık avı köpeği,

ADI: Joe

bakin sevimli bir portekiz su kopegi su altından nasıl görünüyor,

Portekiz Su Köpeği Hakkında Bilgiler

GENÇ KANGALLAR - Kangal çiftliği, genç kangal köpekleri, kangal yetiştiriciliği, Yekta Türk Kangal çiftliği,

Yekta Türk Kangal çiftliği.
firatbasbay(at)gmail.com email adresinden köpekler hakkında bilgi alabilirsiniz.

Pug Hakkında Bilgiler, Hırsız Pug, Akıllı bir Pug, cin gibi bir köpek, zeki köpekler, komik ve sevimli hayvanlar, Pug stealing food, A veru smart dog,

Bu Pug tam bir profesyonel hirsiz! :)


Pug Hakkında Bilgiler

Pug kare, tıknaz ve kompakt bir yapıya sahiptir. Kısa ve yumuşak kürkü kayısı rengimsi sarı, sütlü kahve ve siyah olabilir. Yüzü ve kulakları her zaman siyahtır. Kulakların bulldog gibi yarı dik ve uçları kırık olması tercih edilir. Yanaklardaki benler güzellik noktaları olarak görülür. Gözler belirgin, ifade dolu koyu renkli ve parlaktır. Dişler çok hafif alt çene üst çenenin üzerine gelecek şekilde kapanır. Sırt kısa ve sırt çizgisi yere paralel ve düzdür. Kuyruk sırtta çember halinde taşınır. Makbul olan çifte sarmal olmasıdır. Bacaklar düz ve güçlüdür. Bu da onlara sanki yuvarlanırmış gibi ırka has neşeli bir görünüm sağlar.

Karakteri
Pug, küçük pakette büyük köpek olarak bilinir. Mutlu, hareketli ve sadık köpeklerdir. Oyun oynamayı dolayısıyla da yaramazlık yapmayı severler. Biraz inatçıdırlar. Çok zeki olsalar da tekrar içeren eğitim rutinlerinden çabuk sıkılırlar. Pug ses tonunuza karşı duyarlı olduğundan sert cezalara gerek yoktur. Bu köpek ya çok heyecanlı ya da donuk karakterli olabilir. İyi bir bekçi köpeğidir; ancak gereksiz havlamaz. Pug diğer köpekler ve ev hayvanları ile iyi geçinir. Çocuklar ve eve gelen ziyaretçilerle de arası iyidir. Çok fazla ilgi istediğinden kıskanç olabilir.

Yaşam Ortamı
Pug apartman için uygun bir köpektir. Ev içinde pek hareketli değildir ve bahçesiz bir evde de yaşayabilir. Aşırı sıcağa ve soğuğa dayanamaz.

Egzersiz İhtiyacı
Pug kısa ve düz bacaklı güçlü köpeklerdendir. Enerjik oyunlardan hoşlanır ve sağlığını koruması için düzenli egzersize gereksinim duyar. Yine de aşırıya kaçılmamalıdır.

Bakımı
Düz ve kısa tüylerin bakımı kolaydır. Düzenli olarak taranması yeterlidir. Sadece gerektiğinde yıkanmalıdır. Banyodan sonra üşütmesine izin verilmemelidir. Yüzündeki kırışıklıklar düzenli olarak temizlenmelidir. Bu ırk mevsimsel olarak çok tüy döker.

Kökeni
En eski ırklardan biri olarak Pug'ın MÖ 400 yılında Asya'da ortaya çıktığı düşünülmektedir. Gerçek orjiini hakkında ise tartışma devam etmektedir. Bazı uzmanlar Hollandalı tacirlerce Uzak Doğu'nun ovalık alanlarından getirildiğine inanmaktadır. Kısa tüylü Pekingese'den gelmesi de mümkün görünürken başka bir teoriye göre küçük bulldogların soyundan gelmektedir. Ancak başka bir inanışa göre nadir Fransız Mastifi Dogue de Bordeaux'nun minyatürü olduğu da düşünülmektedir. Pug, çeşitli çalışmalarında onu da kullandığı sanatçı Hogarth'ın en sevdigi arkadaşıydı. 16. yüzyıldan itibaren Avrupa'daki sarayların moda nesnesi oluverdi ve popülaritesi Viktorya çağına kadar sürdü. Tibet manastırlarında pet olarak beslendi ve oradan da Japonya'ya götürüldü. Pug ardından Avrupa'ya geldi ve Hollanda parlamentosunun resmi köpeği oldu. Bir Pug 1572 Hermingny'de Prens William'ı yaklaşan bir suikasta karşı uyarmıştı. Napoleon'nun karısı Josephine hapisteyken Pug'ının tasmasının içinde kocasına gizli mektuplar gönderiyordu. İngilizler 1860'da Çin İmperyal Saray'ını ele geçirdiklerinde birkaç Pekingese ve Pug'ı da İngiltere'ye getirdiler. AKC ırkı 1885 'de kabul etti ve ırk popüler bir eşlik köpeği haline geldi. Pug bugün bekçi köpeği ve küçük numaralar öğrenmek konusunda yetenekli olduğunu kanıtlamıştır.

Pug ve Kedi, Pug köpeği, 10 aylık Pug, Mops, Carlin -, kediye meydan okuyan bir Pug, Pug puppy and cat

10 aylık Pug kediye meydan okuyor..

Pug Hakkında Bilgiler

Geyik Dayağı, Avcı tokatlayan Geyik, geyik dövüşü, komik av videoları, geyik avı, sinirli hayvanlar, Deer attacks hunter

Geyikden dayak yiyen avcı,

Konuşan Kediler, Dedikoducu Kedileri, Akıllı hayvanlar, komik ve ilginç hayvan videoları, Talking cats, sweet pets,

Konuşan sevimli iki kedicik,

Puli, Macar çoban köpeği, ( Macar Su Köpeği, Macar Puli, Hungarian Puli, Hungarian Water Dog, ), macaristan köpekleri, çoban köpeği cinsleri,

karda oynamayi seven bir Macar Puli,

Bodrum Levrekleri, balık çiftliklerinden kaçan levrekler, levrek videoları,ege kıyılarımız,bodrum su altı, thousands of sea bass escape from fish farm

videoyu ekleyen arkadasin notu:
Ege'de açılan balık çiftliklerinden kaçan levrekler artık doğada çoğalmaya başladı. Bu sebepten dolayı Ege'nin yerlisi kefal yada gümüş gibi balıkların gelecekleri ciddi tehlike altında zira levrekler bu türlerin yavruları ile besleniyorlar.

Hindi Dövüşü, Vahşi hindilerin kavgası, ormanda yaşayan hindiler, hayvan dövüşleri, Wild Turkey Fight,

Amerika'da ormanda yaşayan vahşi hindilerin kavgası. Adam videoyu evinin penceresinden cekiyor; aha bahceye hindi geldi hemen vurayim demiyor, videoya cekip bizlerle, dünyayla paylaşıyor.. çevremizde bu tur insanlarin çogalmasi dilegiyle..

Tavşan Dövüşü - Vahşi tavşanların kavgası - ilginç hayvan videoları, amatör vahşi hayat video, Wild rabbits fighting

Türkiye'de tavşan gorüldügü yerde vurulan veya köpeklere yem edilen bir hayvandır. Arasıra onları asagidaki gibi videoya ceksek, cocuklarimiza izletsek, diger insanlara gostersek, parcası oldugumuz dogayı daha yakindan tanısak fena mı olur? Artik pek cok kiside video cekebilecek aletler var.. haydi dogadan görüntü koparmaya!

Belçika'da Türk Çoban Köpekleri - Kangallar Belçika'da, Avrupanın en güzel Kangalları,

Elbistanli Boz torunu, Efsane Corcun oglu, torunlari.. Onlar suan Belçika'da, ve bu topraklarda yasayan en soylu en güzel Türk Çoban Köpeklerin'den bir kaçı,

Pomeranian köpekleri hakkında bilgiler, sevimli bir beyaz Pomeranian videosu, küçük süs köpekleri, pomeranian at park,

beyaz bir Pomeranian


Pomeranian Hakkında Bilgiler

Pomeranian dik kulakları ve sivri burnu ile küçük ve tüylü bir köpektir. Bazıları tilkiye bazıları ise oyuncak bebeğe benzeyen yüze sahiptir. Hepsinin badem şeklinde parlak ve koyu renkli gözleri vardır. Burnu ya siyah ya da kürkünün rengidir. Dişler makas ısırışı ile kapanmalıdır. Ayrıca sırtta öne kıvrılan tüylü bir kuyruğa sahiptir. Boyunda gür bir yele vardır. Sık dik duran çifte kürkü sadece tek renkte olur. En yaygın renk kızıl, turuncu, mavi, kahverengi, siyah, beyaz ya da kremdir. Bazen çifte renklilere de rastlanır.

Karakteri
Pomeranian hayat dolu küçük bir köpektir. Öğrenmekten hoşlanan ve sahibine karşı çok sadık bir ırktır. Aynı zamanda inatçı ve cesurdur. Erken yaşta birlikte büyütülürse diğer köpekler ve ev hayvanları ile anlaşabilir. Ancak bazıları kendini olduğundan daha büyük sandığından kendisinden çok daha büyük köpeklere saldırabilir. Mükemmel bir bekçi köpeğidir. Yabancılara karşı mesafeli oduğundan onlara havlama eğilimindedir. Bu köpeğe küçük yaşta kapı çaldığında sadece bir kaç kez havlayabileceği daha sonra görevi bittiği öğretilmelidir. Bu konuda çok tutarlı ve disiplinli olunmalıdır. Pomerian'lar oldukça dikkatli, meraklı ve kucak köpeklerinin en bağımsızıdır. Diğer küçük köpekler gibi sahiplerine yapışmazlar. Mutlu ve öğrenmeyi seven köpeklerdir. Patronun kim olduğunu iyi anlamalıdır. Aksi takdirde laf dinlemeyecektir. Sahibi izin verirse çok fazla talepkar olabilir. Çok küçük çocuklar için tavsiye edilmez. Çocuğun çok fazla ve dikkatsiz ilgisi bu köpeğin ısırmasına neden olabilir. Yine de daha olgun çocuklarla iyi anlaşır. Yaşlılar için mükemmel bir eşlik köpeğidir. Uysal yapısı ve sevgi dolu karakteri onu aranan bir ırk yapmaktadır. Yemek seçici olabilir.

Yaşam Ortamı
Pomeranian apartman hayatına uygundur. Ev içinde oldukça hareketlidir. Sıcak havalarda serin bir yerde tutulmalıdır.

Egzersiz İhtiyacı
İçinde oynayabileceği küçük bir bahçe Pomeranian'ın egzersiz ihtiyacını karşılayacaktır. Yorulmadan uzun mesafeler yürüyebilir.

Bakımı
Pomeranian'ın uzun çifte kürkü sık sık fırçalanmalıdır. Fırçalamaya baştan başlayıp tüyleri ayırarak ileri doğru tararsanız biraz zaman alsa da kürk bakımlı ve güzel görüntüsünü koruyacaktır. Pamuksu alt kürkü yılda bir iki kez dökülür. Gerektiğinde kuru şampuanlama yapılabilir. Göz kenarları, kulaklar ve dişler düzenli olarak temizlenmelidir. Pomeranian yıl boyu tüy döker.

Kökeni
Pomerenya'nın Prusya bölgesinde geliştirilmiş Pomeranian kuzeyden sürülerin güdülmesi için Avrupa'ya getirilen eski spitz ırklarından gelmektedir. Pom 'un ataları 15 kg geliyordu. Marie Antoinette, Emily Zola ve Mozart birer Pomeranian sahibiydiler. 1800'lerde Kraliçe Victoria Pomeranian meraklısı oldu ve ırk için kendi yetiştirme programını kurdurdu. Köpeklerini başarıyla yarışmalara sokarak ırkın İngiltere'de yerleşmesini sağladı. Kraliçe Victoria daha küçük köpekleri tercih ettiği için pek çok üretici daha küçük köpekler üretmeye yöneldi. Şimdi Pomeranian orijinal kilosundan 1-3 kg ağırlığa düşürülmüştür. Pomeranian'ın zekası ve yetenekleri onu sirkler için aranılan köpeklerden biri yapmıştır. Bugün Pomeranian temel olarak aile ve yarışma köpeğidir.

Pomeranian resimleri, sevimli Pomeranian fotoğrafları, küçük süs köpekleri, cute pomeranian dog video,

sevimli bir Pomeranian,
ADI: Plys
YER: Danimarka


Pomeranian Hakkında Bilgiler

Pyrenees Mastiff, Mastin del Pirineo, Navarre Mastiff, Mastin de los Prineos, Leon Mastiff, - ispanyol çoban köpekleri,

İspanyol çoban köpeği resimleri - Mastin del Pirineo (Pyrenees Mastiff)

Rhodesian Ridgeback, Rodezyalı Ridgeback, African Lion Hound, Afrika Aslan Avcısı, Safari Köpeği, - afrika köpeği, afrika av köpekleri,

sevimli bir Rhodesian Ridgeback


Rhodesian Ridgeback Hakkında Bilgiler

Rhodesian Ridgeback ve inekler - Rodezyalı Ridgeback, Afrika Aslan Avcısı, Safari Köpeği, African Lion Hound, av köpekleri cinsleri,

Rodezyalı Ridgeback ve inekler,


Rhodesian Ridgeback Hakkında Bilgiler :

Rhodesian Ridgeback, iri, güzel ve adaleli bir tazıdır. İsmi en önemli ve kendine has özelliğini tanımlar: Sırtı boyunca tüyleri tersine çıkmış bir kılıç biçimine sahiptir. Kısa ve parlak tüyleri buğday renginin tonlarında olabilir. Göğsünde ve ayaklarında biraz beyaz kabul edilebilir. Başı uzun; kafatası düz ve geniştir. Güçlü çeneleri vardır. Ridgeback gelişmiş dişlere ve belirgin bir alın çıkıntısına sahiptir. Parlak ve canlı gözleri yuvarlak ve koyu renklidir. Burnu tüylerinin rengine göre ya siyah ya da kahverengidir. Ön bacaklar düz ve güçlüdür. Uca doğru incelen kuyruğu uzun ve hafif kıvrıktır.

Karakteri
İyi bir avcı olan Rhodesian Ridgeback avda oldukça sert evde ise sakin, itaatkar ve iyi huyludur. Yine de çok sıkılmak istemediklerinden bazıları çocukların aşırı ilgisinden pek hoşlanmaz. Zeki ve sadık bu ırk yabancılara karşı mesafelidir. Çok iyi sosyalleştirilmeli ve dikkatle eğitilmelidir. Patronun kimin olduğu yavruyken anlaması gerekir; ancak bu sert yöntemlerle değil doğal liderlik hissiyle sağlanabilir. Çok iyi bekçi köpekleridir ancak koruma köpeği olarak tavsiye edilmezler. Yine de sahiplerine karşı oldukça koruyucudurlar. Bu durum erken eğitimle kontrol altına alınmalıdır. Evde yalnız bırakıldıklarında eşyaları kemirebilirler. Fazla beslenmemeli ve diğer hayvanlar ve köpeklerle gireceği rekabet nedeniyle her zaman tedbirli olunmalıdır. Ridgeback mükemmel bir koşu arkadaşıdır.

Yaşam Ortamı
Rhodesian Ridgeback yeterince egzersiz imkanı sağlanırsa apartmanda da yaşayabilir. Ev içinde çok haraketli değildir ancak büyük bir bahçeye ihtiyacı vardır.

Egzersiz İhtiyacı
Bu köpekler oldukça dayanıklıdır ve siz yorulduktan çok sonra bile koşmaya devam eder.

Bakımı
Kısa tüylerin bakımı kolaydır. Düzenli fırçalanması yeterlidir. Orta derecede tüy döker.

Kökeni
Rhodesian Ridgeback, Hottentot, Mastiff, Deerhound ve bilinmeyen diğer başka ırklarla Güney Afrika'da yerel kabilelerce üretilen sırtında aynı çizgiye sahip köpeklerin karışımından oluşmuştur. 16 ve 17. yüzyılda Boer yerleşimcileri tarafından ithal edilmiştir. Standardı Rodezya'da 1922'de kabul edilmiştir. Rhodesian Ridgeback pek çok amaç için yetiştirilmekteydi. Bu etkileyici ve koruyucu tazı avda kullanılıyor, çocuklara göz kulak oluyor ve mülk koruyuculuğu yapıyordu. Güney Afrikalı avcılar sürü halinde aslan avında kullanıldığını fark ettiler. Bu nedenle ırkın diğer bir adı da Afrika Aslan Tazısı'dır. Rhodesian Ridgeback sert Afrika iklimine çok iyi adapte olmuştur. Yüksek sıcaklara ve gecenin soğuğuna dayanabilir. Böcek sokmalarına karşı dayanıklıdır ve 24 saatten fazla yemeden içmeden dayanabilir. Bu ırk AKC tarafından 1959'da tanınmıştır. Geldiği ülke Zimbabwe'dir.

Avustralyalı Kelpie - Ödüllü bir Kelpie - Avustralya çoban köpeği Kelpie - Australian Kelpie, working dog

iyi egitimli Ödüllü bir Avustralyalı Kelpie,


Avustralyalı Kelpie Hakkında Bilgiler

Avustralya Kelpie'si sıkı bir vücuda ve iyi gelişmiş butlara sahiptir. Boyu yüksekliğinden biraz daha uzuncadır; göğsü geniştir ve onu esnek, enerjik gösteren sıkı kalça kasları vardır. Kafası dar ve uzundur. Orta uzunluktaki kuyruğu düşük durur. Kısa ayaklarında kemerli tırnakları vardır. Çift katlı kürkü kısa ve yoğun kıllı alt tabakadan ve sert, düz ve hava koşullarına dayanıklı üst tabakadan oluşur. Kürkü siyah ya da kızıl renkli olabilir. Her iki renkte de ten rengi, açık kahverengi, çukulata rengi ve mavi görülebilir. Avustralya çoban köpeği sahipleri bu ırkın görünüşünden çok yetenekleriyle ilgilenirler.

Karakteri
Sıkı yapılı, gürbüz ve aktifdir. Sürü gütmede mükemmel olan bu köpek en popüler ve çalışkan olanıdır. Avustralya çoban köpekleri tek bir sahibe bağlı kalmayı severler ama apartman ya da ev hayatı için fazla iş düşkünüdürler. Kolayca eğitilebilen ve iş yapmaya meraklı bu köpekler Avustralya iş gücünün temel unsurlarından biridir. Sahipleri tarafından yapılan herhangi bir işarete çok uzaktan da olsa anında karşılık vermeye hazırdırlar. Küçüklükten beri çocuklarla yetiştirilirlerse onlarla iyi anlaşırlar. Avustralya çoban köpekleri diğer köpekleri, ve hayvanları onlar isteseler de istemeseler de gütmeye çalışır. Bu işkolik köpek durmadan çalışır. Bağımsızdır ve onu idare edeni memnun etmekten çok kendi için çalışmayı tercih eder. Esas vatanları olan Avustralya'da bu ırk aşırı sıcağa rağmen bütün gün yoğun olarak 400-1600 hektarlık bir alanda çalışır. Avustralya çoban köpekleri Border Collieler gibi takip edebildiği sürü hayvanlarını gözüyle kollar, ama daha inatçı olanları kıstırarak kontrol altında tutarlar. Avustralya çoban köpekleri agresif bir ırk değildir ama gerektiğinde çok korumacı olabilir ve ailesini ve mal varlığını kendini hiçe sayarak korur.

Yaşam Ortamı
Avustralya çoban köpekleri apartman hayatı için tavsiye edilmez. Onlar çalışmayı seven köpeklerdir ve açık havada bol bol koşup çalıştığı sürece mutludur. Her hava koşuluna uygun tüy yapısı sayesinde hem sıcak yerlerde hem de soğuk yerlerde yaşayabilirler. Dışarıda, yeterli barınma imkanı olduğu sürece yaşamaktan memnun olacaktır.

Egzersiz İhtiyacı
Avustralya çoban köpeklerinin çok egzersize ihtiyacı vardır. Çok enerjik olan bu hayvanlar işkoliktirler ve düşene dek koşarlar.

Bakımı
Bu ırkın bakımı kolaydır. Arada bir taranmak ve fırçalanmak onun için yeterli olacaktır.

Kökeni
Hala çoğu kişi Avustralya çoban köpekleri'nin Dingo ile Border Collie'nin kırması olduğuna inansa da, diğer bazı belgeler bu ırkın Rutherford soyundan İngiliz Kuzey Country Collielerinden geliştiğini kanıtlar. Bu çalışkan İngiliz köpekleri, diğer bütün çoban köpekleri gibi, Avustralya'ya 19. yüzyılın ikinci yarısında getirildiler. Bugün yaklaşık 100,000 Avustralya çoban köpeği Avustralya kıtasında yaşamaktadır.

Kartal Dövüşü - Kartalların havadaki kavgası, kartal videoları, kartallar hakkında bilinmeyenler, Eagle vs. Eagle in the air,

Kartalların havada nefes kesen mücadelesi,

Avustralyalı Kelpie Yavrusu - iki aylık yavru kelpie, avustralya çoban köpeği, kelpie videosu, Australian Kelpie puppy 8 weeks old

8 haftalık yavru Avustralyalı Kelpie,

Avustralyalı Kelpie Hakkında Bilgiler

Avustralya Terrier resimleri - Avustralya Teriyeri fotoğrafları, avustralya köpek cinsleri, teriyer köpekleri, ( Two sweet Australian Terrier )

iki sevimli avustralya teriyeri,
ADLARI: Lesnoy's Don ve Danilo


Australian Terrier Hakkında Bilgiler

Avustralya Terrieri, Aussie olarak da bilinen küçük, güçlü, cesur ve canlı bir köpek ırkıdır. Avustralya 'da çok amaçlı iş köpeği olarak yetiştirilmiştir. Gövdesi, uzunluğu yüksekliğine göre fazla olacak şekilde alçak ve uzunca bir köpektir. Kulakları dik, boynu uzun ve belirgin bir eğime sahiptir. Başı vücudu gibi uzundur ve daima dik tutulur. Kuyruğu geleneksel olarak yarıdan daha kısa olacak şekilde kesilir ve dik durur. Kürkü kaba yapılıdır. Yaklaşık 6 - 6,5 cm uzunluğunda bir dış katmandan ve yumuşak kısa alt tabakadan oluşur. Baş üstünde ve boyun bölgesinde daha uzun ve yumuşak yapılı tüyler bulunur. Kürk rengi mavi - ten, kum regi veya düz kızıl olabilir. Gözleri küçük, koyu kahverengi veya siyah renklidir.

Karakteri
Avustralya Terrieri enerjik, atik, cesur ve kendine güvenen bir köpektir. Bir fare ve yılan avcısı olarak doğal bir agresifliğe sahiptir. Arkadaş olarak ise son derece sevecen, duygularını dışa vuran sadık bir köpektir. Aussie'ler uzun süre yalnız kalmaktan hoşlanmazlar. Aile ile sürekli iletişim halinde olmaktan mutlu olurlar. Doğuştan gelen ve eğitimle önüne geçilmesi mümkün olmayan içgüdüleri vardır. Bunlardan biri toprağı kazmak diğeri ise geçmişte ahırlardan, kilerden fareleri uzak tutmak için beslenmeleri ve bu yönde yetiştirilmeleri nedeniyle fare ve diğer küçük hayvanları kovalamalarıdır. Bir başka dikkat çekici özellikleri ise çok iyi zıplama yeteneklerinin olmasıdır. Aussie'ler doğuştan bekçilik içgüdüsüne sahiptir. Eve yaklaşan yabancı bir insan veya hayvan olduğunda hemen tepki verirler. Terrierlerin tümünde olduğu gibi cana yakın ve hareketli olmalarının yanı sıra dik başlı ve diğer köpeklere karşı agresif olabilirler. Genellikle yetişkin erkekler diğer yetişkin erkeklerle anlaşamaz.

Yaşam Ortamı
Özünde bir iş köpeği olmasına rağmen sadakat ve sahibine bağlılığı nedeniyle eş değerde bir ev köpeği olabilir. Tüm iklimlere ve yaşam koşullarına adapte olabilen dayanıklı bir ırktır. Sürekli sahibine yakın olmaktan hoşlanır. Şehirde veya şehir dışında çiftlik ortamında rahat bir şekilde yaşayabilir. Apartman yaşamı için uygundur.

Egzersiz İhtiyacı
Avustralya Terrieri ev içinde yeterince aktif olup, düzenli yürüyüşler yaptırıldığı takdirde bahçesiz bir evde yaşayabilir. Kemirgenleri ve küçük hayvanları kovalama içgüdüsü son derece kuvvetli olduğu için tasmasız dolaştırılmamalıdır. Adaptasyon kabiliyeti çok güçlü olan bu ırk sizin sağlayabileceğiniz egzersiz olanaklarına uyum sağlayacaktır. Yinede güvenli bir bölgede serbetçe oyun oynamaktan ve koşmaktan çok mutlu olacaktır..

Bakımı
Aussie çok az tüy döker ve kürkü minimum bakım gerektirir. Haftada en az bir kez tüylerin fırçalanması yağ salgısını uyararak kürkün parlamasını sağlar. Irk standartı olarak sert tüy yapısına sahip olan Aussie 1 aydan daha sık yıkanmamalı ve kuruturken fırçalanmalıdır. Göz ve kulak çevresindeki tüyler gerektiğinde kısaltılmalı, tırnakları düzenli olarak kesilmelidir.

Kökeni
Avustralya Terrieri Avustralya'ya yerleşen toprak sahipleri tarafından yetiştirilmiş en küçük iş Terrieridir. Bu ırk Avustralya'da yetiştirilip tanınmış ilk köpek ırkıdır. Bu ırkın üretilmesinde ahırlardan, deniz kenarlarından ve madenlerden kemirgenleri uzak tutan, bekçi köpeği ve çoban köpeği gibi pek çok işe birden yarayan çok amaçlı bir iş köpeği yetiştirmek üzere İngiltere'den ilk gelen kaba tüylü kısa bacaklı köpekler kullanılmıştır. Dışarıdan gelen köpeklerin ırkları konusunda kesin kayıtlar olmamakla birlikte Scotch dog of Great Britain, Dandie Dinmont Terrier, Skye Terrier, Cairn Terrier ve Yorkshire Terrier ırklarının atalarının kullanıldığı düşünülmektedir. Elde edilen ırk istenen özellikle ve forma eriştikten sonra ilk kez 1897'de Avustralya Terrieri olarak isimlendirilmiş, 1933'te İngiltere kennel klubü, 1960'ta ise AKC tarafından resmi olarak kabul edilmiştir.

Yüzen Filler - Sandal Yerine Fil - fil videoları, fil begeseli,hindistan filleri,hayvanların araç olarak kullanılması,( Ocean Swimming Elephants )

Filleri hiç yüzerken gördüdünüz? Hindistan'da orman işlerinde kullanılan filler dalar arasında geçişte de iyi birer yüzücüler,

Öpüşen Pandalar - Pandalar da aşık olur - romantik hayvanlar, kırmızı panda, öpüşen hayvanlar, sevimli hayvan videosu, ( Kissing Pandas In Love )

romantizm ve kırmızı pandalar,

Çılgın kediler! - komik, ısıran, salak ve acayip kediler bir arada bu videoda, delirmis kediler, komik kediler, saldırgan kediler, ( funny cat video )

komik, ısıran, salak ve acayip kediler bir arada bu videoda,

Özcan Ertürk ve Dev Kangal Herkül Tv programında 1. Bölüm

Meşhur kangalcı Özcan Ertürk kızı Hazal ve Herkül Tv programında, Tuluhan'la Her Gün programında.
1. bölüm

2. Bölümü izlemek icin tiklayin

Özcan Ertürk ve Dev Kangal Herkül Tv programında 2.Bölüm

Meşhur kangalcı Özcan Ertürk ve dev kangalı Herkül
2.bölüm

1. Bölümü izlemek icin tiklayin

Tarantula Yılan savaşı – Yılan ile tarantula, en tehlikeli amerikan yılanı ile en zehirli örümcek, amazonlarda vahşi hayat -- Tarantula vs Snake Fight

Tarantula & Yılan savaşı..
Brazilian Salmon Pink Tarantula örümceği ile zehirli Fer de Lance yılanı

Dünyanın En Zehilir Akrebi “Deathstalker” - israil çöl akrebi – zehirli akrep, çöl akrebi, en tehlikeli akrepler -- Deadliest Scorpion Deathstalker,

Dünyanın En Zehilir Akrebi “Deathstalker”, israil çöl akrebi

Avustralya Çoban Köpeği yavruları - 1 aylık yavru avustralya çoban köpekleri, Australian Shepherd puppies,

1 aylık Avustralya Çoban Köpeği yavruları

Avustralya Çoban Köpeği Hakkında Bilgiler :

Avustralya Çoban Köpeği – avustralya köpek cinsleri, çoban köpekleri, (Australian Shepherd Dog, Aussies)

Avustralya Çoban Köpeği


Avustralya Çoban Köpeği

Avustralya Heeler, Hall's Heeler, Queensland Heeler ve Blue Heeler isimleriyle de bilinen Avustralya Çoban köpeği sağlam bünyeli, kaslı, güçlü, çalışkan ve çok çeviktir. Vücudu yüksekliğinden biraz daha uzundur ve hafif kıvrık kuyruğu bileklerine ulaşır. Önden bakıldığında ön bacakları fevkalade düzgün durur. Kafası geniştir ve oldukça sivri uçlu geniş kulakları arasında hafifçe yuvarlaklaşır. Oval gözleri koyu kahverengidir. Dişleri makas gibi birbirine geçmelidir. Hava koşullarına dayanıklı çift katlı kürkü, kısa, yoğun alt tüy tabakas ve kısa, düz üst tüy tabakasından oluşur. Kızıl benekli olanlarda benekler tüm vücuda eşit dağılmışdır ancak kafasında daha koyu renkli lekeler olabilir.

Karakteri
Çalışkan ve sürü güden bu ırk, arka bahçede yalnız başına oturmayı sevmez. En akıllı ırklardan olan Avustralya Çoban köpeği çok çabuk sıkılabilir, bu da ciddi davranış bozukluklarına yol açar. Bu köpekler hareketli olayların bir parçası olmalıdır. Sadıktırlar, koruyucu ve dikkatlidirler. Mükemmel bir koruma köpeğidir. Cesur ve güvenilirdir. İtaatkarlıkta ve sürü gütmede çok başarılıdır. Küçüklükten yapılan sıkı eğitim ve gördüğü günlük ilgi sonucunda mutlu ve iyi bir köpek olur. Genellikle tek bnir kişiyi sahip olarak kabul eder. Bazen tanımadıkları insanlardan ve köpeklerden kuşkulanabilirler ve çok agresif olabilirler çünkü hakimiyet kurmayı severler. Küçüklüğünden beri tanıdığı aile bireylerinin çocukları haricindeki diğer çocuklarla iyi anlaşmazlar. Avustralya Çoban Köpekleri çok kolaylıkla eğitilebilir. Bu köpekler havlamaz. Yavruları beyaz doğar ama yetişkin halinin rengini patilerinin altında görebilirsiniz.

Yaşam Ortamı
Apartman hayatı için tavsiye edilmez veya en azından büyük bir bahçe gereklidir.

Egzersiz İhtiyacı
Bu hayvanların inanılmaz dayanıklılığı ve kuvveti vardır ve onlara yaptıracağınız her türlü aktiviteden hoşlanırlar. Egzersiz onlar için fevkalade önemlidir, yeterince egzersiz yapmadıkları zaman canları sıkılır ve tahrip edici olabilirler.

Bakımı
Sert, kısa kıllı, hava koşullarına dayanıklı kürkü az bakım ister ve taraması çok kolaydır. Sıkı kıllı bir fırçayla taranmalıdır.

Kökeni
19. yüzyılda öncü yerleşimciler büyük hayvan çiftliklerinde sığırları gütmek için Avustralya Çoban Köpeklerini geliştirdiler. Göçmenlerin Avrupa'dan beraberinde getirdikleri ve o zamanki adları Blue Hellers olan köpekler, uzun mesafelere ve yeni kıtanın iklimine alışamadılar. Böylece çiftçiler yeni üreme deneylerine başladılar. Avustralya Çoban Köpeği, İskoçya'dan gelen blue merle Collie ile vahşi Avustralya Dingolarının bir karışımından elde edilmiştir. Avustralya Kelpie, Dalmaçyalı ve Bull Terrier de bu karışıma eklenmiştir. Bu karışımın sonucu ortaya eşine çok az rastlanan, sürüyü sessizce ama gücüyle güden, sığırları zor, kuru ve sıcak iklim koşullarında uzun mesafeler boyunca gütmeye istekli, mükemmel bir çoban köpeği çıkmıştır. Koruma ve gütme içgüdüleri çok kuvvetlidir. Avustralya Çoban Köpeği AKC tarafından 1980'de tanınmıştır.

Amerikan Kızılderili Köpeği - Amerikan Yerli Köpekleri - American Indian Dog video

Amerikan Kızılderili Köpeği


Amerikan Yerli Köpeği (Kızılderili Köpeği) Hakkında Bilgiler

Amerikan Yerli Köpeği resimleri - Kızılderili Köpeği fotoğrafları, kızılderili Köpekleri, American Indian Dog pictures, American Indian dogs,

Amerikan Yerli Köpeği resimleri


Amerikan Yerli Köpeği (Kızılderili Köpeği) Hakkında Bilgiler :

Amerikan yerli köpeği veya Kızılderili köpeği olarak bilinen bu çok eski köpek ırkı, geçmiş çağlarda kızılderililer tarafından çok çeşitli amaçlarla kullanılmak üzere yetiştirilmiştir. American Indian iri veya orta irilikte bir yapıya sahiptir.Başı uzun, üçgen şeklinde, burun ince uzundur. Dik kulaklara, büyük ve anlamlı gözlere sahiptir. İki göz arasındaki mesafe açıktır. Kürkü iki tabakadan oluşur. Alt katman su ve rüzgar geçirmez özelliktedir.Tüylerin özel yapısı sayesinde köpeklere özgü kokudan yoksun ve hipoallerjeniktir. Rengi ise siyahtan beyaza kadar her renkte ve çok çeşitli varyasyonlarda olabilir. Kızılderili köpekleri için belirgin bir kürk yapısı mevcut değildir çünkü çağlar boyunca estetikten çok işlevlerine göre yetiştirilmişlerdir. Ayrıca ayakları karda daha kolay yürümesini ve yüzmesini sağlayan perdeli bir yapıya sahiptir.

Karakteri
Kızılderili köpekleri eskiden yerliler tarafından balıkçılıkta ve her türlü kara avında av köpeği olarak kullanılmıştır. Ayrıca kabilenin erkek ve kadınları uzaktayken yaşlıları ve çocukları korumak için eğitilmiş, bekçilik ve koruma içgüdüleri yüksek köpeklerdir. Kabilelerin göçleri sırasında taşımacılıkta kızak köpekleri olarak da görev yapmış olan American Indian Dog, oldukça zeki ve hisleri kuvvetli hayvanlardır. Aile üyelerine karşı sadık ve çocuklarla geçimi çok iyidir. Diğer köpeklerle arasında agresyon ve rekabet yoktur. Geçmişten günümüze, her türlü eğitime yatkın köpekler oldukları ispatlanmıştır.

Yaşam Ortamı
Evde kapalı kalmaya ve apartman dairelerinde beslenmeye uygun değildir. Çok fazla enerjik ve egzersize ihtiyaç duyan köpekler olmamasına rağmen açık havada serbest dolaşmaya, özgürlüğe düşkündür. Yalnız kalmaktan hoşlanmaz, insanlarla iletişime ihtiyaç duyar. Hava şartlarına karşı dayanıklı, daha çok kasaba tarzı yerleşimlerde, çiftlik evlerinde yaşamaya uygun bir ırktır.

Egzersiz İhtiyacı
Bahçeli bir evde ekstra egzersize ihtiyaç duymaz. Enerjik ve her türlü aktiviteye uyum sağlayan yardımcı köpeklerdir.

Bakımı
American Indian Dog'lar ekstra tüy bakımına ihtiyaç duymaz. Ancak düzenli olarak fırçalamak daha sağlıklı ve parlak tüylere sahip olmasını sağlar. Tüylerinin özel yapısı nedeniyle astım ve allerji problemi olan insanlar tarafından tercih edilmektedir.

Kökeni
Eski çağlarda kızılderililer tarafından yetiştirilmiş, avcılıkta, bekçilikte kullanılmış, eti yenmiş ve postundan yararlanılmış, hatta kutsal sayılıp dini törenlerde kullanılmışlardır. Muhtemelen ataları sürü halinde yaşayan vahşi köpekler olduğundan kabile yaşamına oldukça iyi adapte olmuşlardır. İspanyollar tarafından atlar evcilleştirilmeden önce taşımacılıkta köpekler kullanılmaktaydı. Bu dönemlerde American Indian Dog, kızılderililer tarafından Kuzey Amerika'nın geniş bozkırlarında kabilenin eşya ve gereçlerini taşımak amacıyla kullanılmıştır. Kökeni çok eskilere dayanan American Indian Dog'un, ne yazık ki Amerikan hükümetinin yerli kabilelere karşı uyguladığı politika nedeniyle nesli tükenme noktasına gelmiştir. Günümüzde soy ağacını bilmek neredeyse imkansız olduğundan bazı yetiştiriciler tarafından tekrar elde edilmeye çalışılmaktadır.

Amerikan Tüysüz Terrieri – tüysüz köpekler, tüysüz teriyer, amerikan köpekleri, ilginç köpekler, (American Hairless Terrier video)

Amerikan Tüysüz Terrieri


Amerikan Tüysüz Terrieri (American Hairless Terrier) Hakkında Bilgiler :

Yapı olarak, Amerikan Tüysüz Terrierleri orta ebatlarda Rat Terrierlerle aynıdır. Rat Terrierler aynı zamanda bu cinsin atasıdır. Amerikan Tüysüz Terrier'i kaslı yapılıdır, güçlü omuzları, derin göğüsleri, kalın ensesi, kuvvetli bacakları vardır. Rat Terrier'lerinkine benzeyen kulakları tetikte olduğu zaman dikleşir. Cildi pembedir, üstünde gri, siyah, altın veya kızıl renkli lekeler vardır. İki Tüysüz Terrier'in çiftleştirilmesinden daima tamamen tüysüz yavrular olur. Tüysüz Terrier ile tüylü köpeklerin çiftleştirilmesinden tüylü köpeğin tüysüzlük genleri taşıyıp taşımamasına göre çeşitli sonuçlar olabilir. Tüysüz yavrular doğduklarında tüm vücutları seyrek tüylerle kaplıdır. Yavru kafasından başlayarak bütün tüylerini yavaş yavaş altı haftalık oluncaya dek döker. Altı haftalıktan itibaren vücudunun tamamı ölene dek tüysüz kalacaktır. Ama normal kaşları ve bıyıkları vardır.

Karakteri
Amerikan Tüysüz Terrier'i dikkatli, akıllı ve sevecen bir köpektir. Ayrıca çok meraklı ve hayat doludur. Bu sevgi dolu köpek herkes için, özellikle de yaşlılar için mükemmel bir dosttur. Çocuklarla, özellikle küçüklükten beri birlikte yetiştirilirlerse, çok iyi anlaşırlar. Amerikan Tüysüz Terrier'i, diğer köpek türlerinin aksine, heyecanlandığında ya da korktuğunda havlar. Bölgelerini korumaya oldukça düşkündürler, inatçıdırlar ancak yabancılara karşı saldırgan değillerdir. Amerikan Tüysüz Terrierleri iyi bekçi köpeği olurlar. İyi yüzücü değillerdir. Bu ırkın terbiye edilmesi biraz zor olabilir.

Yaşam Ortamı
Amerikan Tüysüz Terrier'leri apartman yaşamına uygundur. İç mekanlarda oldukça hareketli köpeklerdir, bahçeye gereksinimleri yoktur. Bu ırkın bir çok köpeğin aksine ter bezleri olduğu için ağızlarından salya akmaz ve vücut ısılarını dengelemek için nefes nefese solumazlar. Soğuk havalarda giysi giydirmek gerekli olabilir. Rat Terrierler gibi Amerikan Tüysüz Terrierler de kazmayı çok severler ve etrafı çitlerle çevrili bir bahçeden kolayca kaçabilirler.

Egzersiz İhtiyacı
Bu ırk mücadeleci oyunlardan ve dışarda sıçrayıp oynamaktan zevk alır.

Bakımı
Bu köpekler için gerekli tek özel bakım onları güneş yanıklarından ve soğuktan korumaktır. Eğer ciltleri kurursa, lanolinsiz bir losyon sürülebilir. Bu tür doğal olarak tüy dökmez ve pirelenmez ancak deri hücreleri yaklaşık 20 günde bir dökülür bu yüzden biraz kepekli gözükebilir. Amerikan Tüysüz Terrierler tüylerinin olmadığını unutup dışarıda sıçrayıp hoplarlar, dolayısıyla ciltlerinde çizikler ve kesikler sıkça görülür. Bu ırk tüye karşı alerjisi olanlar için çok uygundur.

Kökeni
1972'de ilginç bir olay gerçekleşti; Amerika'dan Lousianalı Willie ve Edwin Scott'un orta büyüklükteki Rat Terrier'inin tamamen tüysüz, dişi bir yavrusu oldu. Daha sonra bu dişi yavru çiftleştirildi ve bir tüysüz dişi daha doğdu. Ama daha sonraki doğumlarında terrier'nin başka tüysüz yavrusu olmadı. Sonunda, dokuz yaşındayken bir erkek, bir dişi tüysüz yavru doğurdu. Bu tüysüz yavrular, bu ırkın üremesi ve özelliklerinin sabitleştirilmesi için oluşturulan üreme programının kaynağı oldular. Scott çifti bir genetikçi ve bir veterinerin rehberliğinde çalıştı. Bu grup oluşturdukları yeni ırkın adını Amerikan Tüysüz Terrier koydular. Bunlar esasen Asya ve Afrikadaki tüysüz köpeklerden farklıydılar, çünkü tüysüz yavrular elde etmek için Powderpuff çeşitlemesine gerek yoktu. Ayrıca, bu köpeklerde premolar diş eksikliği görülmüyordu ve tüysüz ırklarda görülen üreme komplikasyonlarına rastlanmıyordu. Bu özelliklerinden dolayı, Scottların tüysüz köpeği ve onun soyu, köpek dünyasında benzersizdir.

Amerikan Tilki Tazısı – amerikan av köpekleri, tilki tazısı, tilki avı köpeği, ( American Foxhound show video)

Amerikan Tilki Tazısı
ADI: Camilla


Amerikan Tilki Tazısı (American Foxhound) Hakkında Bilgiler :

Amerikan Foxhound, safkan yetiştirilen köpekler arasında bilinen en eski ırklardan biridir. Büyük ve estetik bir tazı olan Amerikan Foxhound, ince, uzun ve düz kemikli ön bacaklara sahiptir. Arka bacaklar ise kalçadan geriye doğru meyillidir.Bu özellik ırka daha fazla sürat ve çeviklik kazandırmaktadır. Uzun, hafifçe yuvarlak büyük bir kafası vardır. Kulakları yassı ve düşüktür. Gözleri iri, bakışları sıcaktır. Gözler kahverengi veya ela olabilir. Kuyruğu ucu kıvrık şekilde yukarı doğru tutulur. Sert ve kısa tüylere sahip kürkü her renk olabilir. En sık rastlanan kürk renkleri ten ve beyaz, altın ve beyaz, veya siyah - beyazdır.

Karakteri
Bir ev peti olarak yetiştirilmiş olmamasına rağmen iyi huylu bir tabiatı vardır. İnsanlarla ve diğer köpeklerle iyi geçinir. Ev içinde sabırlı, cana yakın ve nazik bir köpek olan Amerikan Foxhound, av sırasında cesur ve enerjik bir savaşçıya dönüşür. Çocuklarla çok iyi anlaşır ve sürü halinde avlanmaya alışık olduğu için diğer köpeklerle arası iyidir. Fakat köpek dışındaki hayvanlarla bir araya getirilirken dikkatli olunmalıdır. Amerikan Foxhound'un av için iç güdüleri çok kuvvetlidir ve bir koku aldığında peşinden gidebilir. Bu nedenle ev için eğitimi zor olabilir. Yabancılara karşı sevecen veya korumacı bir yaklaşım gösterebilir. Tanıdık bir koku aldığında bütün neşesiyle tüm emir ve istekleri yerine getirir. Havlamaya ve ulumaya yatkındır.

Yaşam Ortamı
Amerikan Foxhound apartman ve ev yaşamı için uygun bir pet değildir. Yetişkinlerle ve çocuklarla arası iyi olmasına rağmen bütün günü ev içinde yatarak geçirmesi mümkün değildir. Geleneksel olarak bu köpekler ılıman iklimlerde ev dışında korunaklı bir barınak yapılarak bakılır. Bahçede bakıldığında keskin burnu ve güçlü sesi sayesinde iyi bir bekçi köpeği olur.

Egzersiz İhtiyacı
Her şeyden önce bir av köpeği olduğu için güvenli bir çevreye ve bol egzersize ihtiyaç duyar. Spor yapmaktan hoşlanan biri için iyi bir spor arkadaşı olabilir. Uzun yürüyüşler veya koşu en uygun egzersizlerdir. Tasmasız bırakılacaksa mutlaka güvenli bir alan dahilinde olmalıdır. Ev içinde çok fazla enerjik olan bu ırk, yeterince egzersiz yaptırılmadığı takdirde çevreyi tahrip edebilir veya huzursuz bir köpek haline gelebilir.

Bakımı
Kısa tüylü ve sert yapılı kürkü kolay fırçalanır. Orta derecede tüy döken Amerikan Foxhound, sadece ölü tüylerin toplanması amacıyla seyrek olarak fırçalanmaya ihtiyaç duyar.

Kökeni
Amerikan Foxhound, 17. yüzyılda tilki avının yüksek tabakadaki arazi sahipleri arasında yaygınlaşması sonucu, İngiltere'den getirilmiş İngiliz, Fransız ve İrlanda Foxhoundlar kullanılarak elde edilmiş üstün özelliklere sahip bir tazıdır. 200 yıl öncesinde bu köpeklerin yerli Amerikalıları aramak için kullanıldıklarına ait bilgiler de mevcuttur. Günümüzde hala av köpeği olarak kullanılmaktadır. Bu ırk tilki avında iz takibi, hız, dayanıklılık, çeviklik ve sürü halinde avlanmaya yatkın oluşlarıyla olağanüstü özelliklere sahip bir av köpeği olması yanında aynı zamanda iyi bir bekçi köpeğidir. Amerikan Foxhound AKC tarafından kayda geçen en eski ırklardan biridir. Kanada Kennel Club tarafından 1889'da 32 adet Foxhound tescil edilmiştir.

Amerikan Su Spanieli & Kaz - köpek ile kaz, sevimli hayvanlar, ilginç hayvanlar, (Canada goose & his best friend American Water Spaniel)

Amerikan Su Spanieli & Kaz dostluğu
Amerikan Su Spanieli : Gunner
Kanada Kazı: Burt


"Amerikan Su Spanieli" Hakkında Bilgiler

Amerikan Su Spanieli - Amerikan Su Spanyeli, kuş avı köpeği, amerikan av köpekleri, su spanileri video, siyah köpekler, (American Water Spaniel)

sevimli, genç bir Amerikan Su Spanieli
ADI: Gunner


"Amerikan Su Spanieli" Hakkında Bilgiler :

Amerikan su spanieli aktif ve kaslı bir köpektir. Kıvırcık veya dalgalı tüy yapısına sahip orta boy bir ırktır. Kürkün yapısı, rengi ve vücudun orantılı oluşu ırkın özelliklerini belirleyen kriterlerdir. Vücudu fazla kompakt veya kare değil, uzunluğu hafifçe yüksekliğinden fazladır. Başı vücuduyla orantılı bir büyüklükte, orta uzunluktadır. Duruşu çevik, güvenli, çekici ve zekidir. Orta büyüklükte gözler birbirinden uzaktır, dışa çıkık veya içe çökük değildir. Göz kapakları sıkıdır, göz altında torbalanma yapmaz. Göz rengi ela, kahverengi veya kürküyle uyumlu daha koyu renkte olabilir. Sarı renk göz kabul edilmez. Kürk yapısı dalgalı veya kıvırcık, rengi koyu kızıl, kahve rengi veya koyu çikolata rengi olabilir. Kürk yapısının hava koşullarına ve suya dayanıklılık sağlamak amacıyla çift katmanlı olması son derece önemlidir.

Karakteri
Çok amaçlı bir av köpeği olmasının yanında, cana yakın oluşu, tüm aile fertlerine yakın bağlılığı ve çocuklarla iyi anlaşması sayesinde iyi bir aile köpeği olma özelliğine de sahiptir. Hassas, memnun etmeyi seven, enerjik, oyuncu bir karakteri vardır. Yavruyken itaat eğitimi aldırılabilir. Eğitime çok yatkın bir karakteri vardır. Amerikan su spanielinin avcılık doğasında vardır. Zorlu koşullarda, suda, ormanda avlanmak için idealdir. Amerikan Water Spaniel ördek, sülün, orman tavuğu, bıldırcın ve tavşan avında kullanılabilir. Avı bulup getirme konusunda çok yeteneklidir ve bir fok kadar iyi yüzme özelliğine sahiptir. 4 - 5 avın düşmesini bekleyebilir ve hepsini birden bulup getirebilir. Havlama eğilimi yüksektir, iyi bir bekçi köpeği olabilir.

Yaşam Ortamı
Özünde bir av köpeği olmasına rağmen, yumuşak karakteri ve eğitime yatkın zeki bir köpek oluşu nedeniyle aileler tarafından ev köpeği olarak da tercih edilmektedir. Kennelda yaşamaya uygun değildir. Ev içinde barınması ve günlük egzersizler için açık havaya çıkması gereklidir.

Egzersiz İhtiyacı
Aktif ve enerjik bir köpek olan Amerikan Water Spaniel, günlük düzenli egzersizler yaptırılarak fiziksel ve zihinsel olarak çalıştırılmalıdır.

Bakımı
Amerikan Water Spanielin 2 haftada bir vücudun genel olarak fırçalanması yeterlidir. Buna karşın kulaklarının her gün fırçalanması gerekir. Beslenme sırasında bir spaniel mama kabı kullanılmazsa kulak içlerine yiyecekler girebilir. Kulaklar sık sık kontrolden geçirilmeli ve kulak kanalının üst kısmındaki tüyler hava girişini arttıracak şekilde kesilmelidir.

Kökeni
Amerikan Water Spaniel, İrlanda Water Spaniel, Curly-Coated (kıvırcık-kürklü) Retriever ve eski İngiliz Water Spaniel ırklarının melezlenmesiyle ortaya çıkmış Amerika'ya özgü bir köpek ırkıdır. Amerika'da skif veya kanolardan avı bulup getirmesi ve karada da aynı kolaylıkla çalışması için safkan olarak yetiştirilmiş üstün özelliklere ve dayanıklılığa sahip bir köpektir. Amerikan Water Spaniel AKC tarafından 1940'ta ırk olarak kabul edilmiştir.

Harry Rottweiler - rottweiler resimleri, sizin köpekleriniz, evcil hayvanlarımız, pet resimleriniz,


Adı: Harry


Cinsi: A3 Macar Rottweiler

Cinsiyeti: Erkek

Yaş: 3.5

Ne yer: Ne olursa

Nerede: Silfike (Mersin)

.
resimleri buyuk gormek icin uzerine tiklayin

.

Amerikan Pitbull Terrier resimleri - Pit Bull resimleri, Amerikan pitbul fotoğrafları, Amerikan Pitbull Teriyeri, (American Pit Bull Terrier)

Amerikan Pitbull Terrier resimleri


"Amerikan Pitbull Terrier" Hakkında Bilgiler :

Kaslı yapısı ile sanki devamlı olarak etrafına atraksiyon içindeymiş gibi görünür. Tuğla şeklinde kafası, güçlü çeneleri ilginç-kolay tanınan alın yapısı ve boynu vardır. Derin ve geniş bir göğüs yapısına sahiptir ve boyun ile uyum içindedir. Tıknaz, bodur, çevik ve çok güçlüdür. Kulakları genel olarak kestirilir. Kuyruğu da yine kesilmiş olabilir. Gözlerin etrafı değişik renklerde olabilir. Vücudun geneli de çeşitli renklerde olabilmekte ve kabul edilmektedir. Kuyruğu ucuna doğru iyice incelen formdadır. Kısa, kalın ve parlak bir tüy yapısı vardır

Karakteri
Kurnaz gülüşü, kararlı bakışları ve kendine güvenen bir duruşu vardır. Aslında bu özellikleri ile çoğu insan için heyecan ve bazen vahşeti akla getirmektedir. Fakat bu düşünceler insanlar için pek geçerli değildir. Daha çok diğer köpekler ve hayvanlara karşıdır. Bu da eğer saldırganlık yönünde eğitim verilmezse pek görülmez. Yine bilinenin aksine iyi karakterli, komik, aşırı derecede sadık ve tam bir aile köpeğidir. Hem yetişkinler, hem de çocuklarla arası çok iyidir. Yumuşak başlılık ve sabırlılık konusunda eğitim almış gibidir. Cesur, akıllı ve dayanıklıdır. Sahibi ve onun eşyalarını aşırı derecede koruma içgüdüsü vardır. Bunun için düşmanlarını parçalayabilir. İnatçı ve dik kafalı olabilmektedir ve bu yüzden zamanında iyi eğitilmelidir. Dominant karakterli olduğu için diğer kedi ve köpeklere karşı tahammülsüz olabilmektedir. Çoğu durumda onlara karşı arkadaşçadır. Fakat yine de birlikte bakımı önerilmemektedir. Aile içinde çocuklarla arası iyidir. Ağrıya karşı çok dayanıklı olduklarından onlarla oyun oynarken çok mutlu olurlar ve sanki bir çocuk gibi davranırlar. Aileden olmayan çocuk veya diğer hayvanlarla yalnız bırakılmamalıdır. Genellikle dövüş köpeğidir ve kavga sırasında diğer hayvanların boynuna saldırır. Eğer iyi eğitilirse çok iyi bir bekçi ve beraber yaşanacak refakatçi köpeği olur.

Yaşam Ortamı
Yeterli dolaştırılabilirse apartman yaşamı için uygundur. Kapalı ortamlarda çok aktif olduğu için bahçeli bir ev tercih sebebidir. Kısa tüylü bir ırk olduğu için soğuğu pek sevmez.

Egzersiz İhtiyacı
Düzenli olarak yeterli derecede egsersiz yaptırılmalıdır. Fakat diğer hayvanların ve insanların içinde tasmasız gezdirilmemelidir.

Bakımı
Kısa ve düzgün bir tüy yapısına sahip olduğu için bakımı kolaydır. Tel bir fırçayla düzenli olarak fırçalanmalıdır. Çok sık yıkanmaya ihtiyaç göstermezler.

Kökeni
Bull ve Terrier ırklarından türetilmiştir. Dayanıklılık ve azim konusunda köpekler içinde haklı bir yere sahiptir. Bazı araştırıcılar köpeğin eskiden Bulldog' tan köken aldığını savunmaktadırlar. Eski yazılı kaynaklar ve figürler de bunu doğrular niteliktedir. Oradaki figürlerde köpeğin bugünkü görünümünde olduğu ve o zaman da dövüş için kullanıldığı anlaşılmaktadır. Bugün, bilhassa ABD' de bu köpeğin dövüş için eğitimine yasak getirilmeye çalışılmaktadır. Medya da bu konuda yayınlarını devam ettirmektedir. Daha da ileri giderek tamamen yasak getirmeye veya en azından izole bir vaziyette yaşamaları istenmektedir. Avrupa, hatta tüm dünyadan bu konuda şikayetler yükselmektedir. İşin ilginç tarafı Pitt Bull bu kadar şikayet edilen bir köpek olmasına rağmen aslında birçok yeteneği olan bir ırktır. Avcılık (bilhassa kemirgenler-fare), koruma, polis köpeği, iş ve çoban köpeği olarak dahi kullanılabilmektedir.

Amerikan Pitbull Terrier show - Pitbull terrier güç gösterisi, Amerikan pit bul köpekleri, (Evergreen State American Pit Bull Terrier Club Fun Show)

Amerikan Pitbull Terrier show


"Amerikan Pitbull Terrier" Hakkında Bilgiler icin tiklayin

Diğer Pitbull videoları

Bunlara da Bak