Basenji - Basenji köpekleri - Basenjiler nasıl köpeklerdir - Basenji köpeği hakkında bilinmesi gerekenler - Kongo köpeği, Congo Terrier,

Basenji, kökeni Mısır'dan gelen en eski ırklardan biridir. Tazıların bir alt grubu olan "Sighthound"ların bir üyesi olan Basenji, atletik, küçük ve zarif bir köpektir. Tüyleri kısa, parlak, bakır rengi, kızıl, siyah-ten ve siyah gölgeli olabilir. Genellikle ayaklarda, göğüs ve kuyruk ucunda beyaz renk bulunur. Bazı köpeklerde ise yüzde, boyunda veya bacaklarda beyaz renk görülebilir. Sırtı düz, bacakları uzun ve alın kısmında Basenji'ye endişeli bir ifade kazandıran tipik kırışıklıklar bulunur. Gözleri küçük ve badem şeklindedir. Kulaklar dik ve öne doğru, kuyruk ise yüksekte ve ucu bir yana hafifçe kıvrıktır. Basenji'nin atı andıran çok belirgin, karakteristik bir koşma şekli vardır.

Diğer bir çok ırktan farklı olarak dişiler yılda iki kez değil, bir kez kızgınlık gösterir. Basenji havlamaz fakat duruma göre pek çok farklı ses çıkararak kendini ifade edebilir.
Karakteri
Basenji zeki, meraklı, bağımsız, sevecen, canlı bir karaktere sahiptir. Profesyonel kişiler tarafından erken dönemde ele alınırsa yüksek eğitim potansiyeline sahiptir. Her zaman oyuna hazır, hızlı, kıvrak ve oyun sırasında yorulmak nedir bilmeyen nazik bir köpektir. Fakat sıkıldığında çevreye zarar verebilir. Ayrıca çiğnemeyi seven bir köpek olduğu için oyalanacağı değişik oyuncaklar olması çevreye zarar verme riskini azaltır. Basenji temiz, köpek kokusu olmayan ve çok az tüy döken, allerji problemi olan insanlar için ideal bir ırktır. Bir Basenji ile sahibi arasında ortaya çıkabilen uyum problemleri genellikle sessiz bir köpeğin çok hareketli olabileceğinin tahmin edilmemesinden kaynaklanır. Congo köpeği, Congo Terrier olarakta tanınan Basenjiler ıslak havaları sevmez. Gerçek gözyaşlarıyla ağlar, ağaçlara tırmanır, ayılar gibi sarılır, kuşlara sezdirmeden sinsice yaklaşır ve bir kedi gibi kendini temizler.

Yaşam Ortamı
Basenji yeterli egzersiz yaptırılırsa bir apartman dairesinde yaşayabilir. Ilıman iklimler hariç ev dışında yaşayamaz. Ev içinde çok aktif olan bu ırk için ideal yaşam ortamı küçük bahçeli bir evdir. Üç veya daha fazlası birlikte çok daha mutlu ve uyumlu yaşayabilen Basenji'ler kendi aralarında kavga etmezler.

Egzersiz İhtiyacı
Günlük egzersiz gereksinimi fazla olan bir ırktır. Uzun yürüyüşler, yorucu egzersizler ve oyunlarla hem fiziksel hem zihinsel açıdan dinç tutulmadığı takdirde şişman ve tembel bir köpeğe dönüşme eğilimi vardır.

Bakımı
Çok az tüy döken bir ırk olması ve bir kedi gibi kendini yalayarak temizleme davranışı nedeniyle az bakım gerektirir. Haftada bir kez fırçalayarak ölü tüylerden arındırılması sağlıklı ve parlak bir tüy yapısı için yeterli olur.

Kökeni
Basenji, bilinen en eski köpek ırklarından biridir ve kökeni antik Mısır'dan gelmektedir. 5000 yıl öncesinden kalan Mısır mezarlarında ve duvar resimlerinde Basenji'ye benzeyen köpek resimleri bulunmakla birlikte, aslında ırk piramitlerin kendisinden bile yaşlıdır. Eskiden Afrika'da ormanlarda insanlara rehberlik yapan, vahşi hayvanları uzaktan bildiren Basenji, aynı zamanda aktif bir av köpeği olarak görev yapmıştır. Avrupa'dan Afrika'ya giden ilk insanlar tarafından keşfedilen Basenji, bütün köpeklerin distemper hastalığına yakalanıp ölmesi nedeniyle Avrupa'ya 1800'lü yıllardan 1934'e kadar getirilememiştir. İlk kez 1934'te İngiltere'ye başarılı bir şekilde götürülen Basenjiler İngiliz yetiştiriciler tarafından saf olarak yetiştirilmiş ve tüm dünyaya yayılmıştır. Basenji 1943'te AKC tarafından resmi olarak tazıların bir alt grubu olan "Sighthound" olarak kabul edilmiş ve kayıtlara geçmiştir. Basenjilerin başlangıçta yurt dışına çok büyük zorluklarla ve az sayıda çıkarılması nedeniyle genetik kalıtsal hastalıklara yatkınlığı vardır. Bu yüzden 1980'lerde gen havuzunu genişletmek amacıyla Afrika'dan yeni köpekler getirilmiş ve bu sayede daha önce tanınmayan siyah gölgeli kürk yapısına sahip köpekler gen havuzuna dahil olmuştur.

Basenji videoları:
Kumda kemik arayan sevimli bir Basenji >>

Besenji şarkı söylüyor >>

Basenji kumda kemik arıyor - Zeki bir Basenji köpeği kumsalda sahibin sakladığı kemiği bulmak için kumu deli gibi kazıyor

kumsalda oynamayı çok seven sevimli bir Basenji videosu


Basenji kopekleri hakkinda bilgi edinmek icin Tiklayin

Kangal köpeği fiyatları - Satılık saf kangallar - Dünyaca ünlü Kangal köpeklerinin sertifikalı ve raporlu yavruları - Dev kangal fiyatları el yakıyor

Dünyaca ünlü Kangal köpeklerinin yavrusu, anavatanı Sivas'ta yaşına ve ırk özelliklerine göre çifti bin YTL ile 4 bin YTL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor.

Edinilen bilgiye göre, Türkiye'den olduğu kadar dünyanın çeşitli ülkelerinden de talep gören Kangal köpeklerine ilgi gösteren vatandaşlar, Sivas'taki üretme merkezlerine köpek satın almak için akın ediyor.

Kentteki üretim merkezlerinde yetiştirilen Kangal köpeklerinin yavrularının fiyatı yaşına ve ırk özelliğine göre çifti bin YTL ile 4 bin YTL arasında değişen fiyatlarla satılıyor.
Yetişkin köpekler ise çok daha büyük rakamlara alıcı buluyor. Kente başka illerden gelen bazı Kangal köpeği meraklıları, iyi özelliklere sahip saf ırk yetişkin bir köpek satın almak için 15 bin dolar ve daha üzeri rakamları gözden çıkarıyor.

Meraküm Tepesi'ndeki, İl Özel İdaresine ait İç Anadolu Seçkin Irk Sivas Kangal Köpeği Eğitim ve Üretim Merkezi'nin işletmecisi Hüseyin Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkezlerinde 1-1.5 aylık Kangal köpeğinin çiftinin 1500-2000 YTL arasında değişen fiyatlarla satıldığını bildirdi.
Merkezlerinde 2.5-3 aylık köpeklerin fiyatının da 3000-4000 YTL arasında değiştiğini anlatan Yıldız, büyük köpeklerin ise çok daha yüksek rakamlarda alıcı bulduğunu söyledi.
Köpeklerin satışını sertifikası ve raporuyla birlikte yaptıklarını ifade eden Yıldız, gerçek Kangal köpeği olmayan köpeklerin de piyasada satılabildiğini ve bunun da bu köpek ırkının ününe büyük zarar verdiğini belirtti.
Bazı yerlerde çok yüksek fiyatlarda satış olduğu gibi bazı yerlerde çok ucuz fiyatlarla Kangal olmayan köpeklerin Kangal diye satıldığını öne süren Yıldız, köpek satın almak isteyen vatandaşların bu konuda dikkatli olmalarını ve alacakları köpeğin ırkı konusunda araştırma yapmalarını istedi.

Bandog Mastiff koruma ve saldırı eğitimi - Amerikan Bandogge Mastif koruma köpekleri - Bandogge Mastiff videosu

sahibi tarafindan egitilen güçlü Bandogge Mastif


Bandogge Mastif hakkında bilgiler ve özelliklerini okumak icin Tıklayın

Bandogge Mastif - Amerikan Bandogge Mastif köpeği hakkında bilgiler - Agresiz Bandog Mastif köpekleri

Amerikan Mastif kendine güvenen akıllı ve uysal bir köpektir. Dövüş köpekleri olarak yetiştirilmeseler de genel olarak agresif köpeklerdir ve bu yüzden ilk kez köpek alacak kişiler için iyi bir seçim değildir. Amerika'nın doğu yakasındaki bazı insanlar hala bu köpekleri dövüş köpekleri olarak kullanırlar. Koruma köpekleri olarak bütünüyle mükemmel köpeklerdir. Çok yumuşak başlıdırlar, söz dinlerler. Onların koruma görevindeki tek olumsuz huyları havlamamalarıdır. Genlerinde dövüşçülük olduğu için bu ırktan köpekler genellikle uyarmak amaçlı havlamazlar.

Amerikan Mastif ilgiyi çok seven bir ırktır. Çok sadıktırlar ve yalnız bırakılmayı sevmezler. İlgilenilmekten çok hoşlanırlar ve onlara verdiğiniz her şeyi memnuniyetle kabul ederler. Sahiplerinin yanında olmayı tercih ederler ve onları memnun edip korumak için yaşarlar. Ailelerini severler ve bölgelerini korurlar. Mastif, kedi ve diğer cins köpekler gibi hayvanlarla birlikte büyütülürse onlarla iyi anlaşabilir, ama daha önceden kaynaşmamış olduğu hayvanlara agresif olabilir. Kendine güvenen ve iyi söz dinleyen bu köpekler çocuklarla mükemmel anlaşırlar. Onlar hem mükemmel bir aile bireyi hem de hırsızların korkulu rüyası olurlar. Mastif'ler için "sessiz barışçı" sözü boşuna değildir. Sürekli ağzından salya akması belkide bu ırk için söylenebilecek tek olumsuz sözdür.

Yaşam Ortamı
Mastif'e bir apartman dairesinde yeterince egzersiz yaptırıldığı sürece rahatça yaşayabilir. İç mekanlarda dışarıya oranla daha az hareketlidirler, onlar için küçük bir bahçe yeterlidir. Bu ırk sahibiyle birlikte olmayı sever ve köpek kulübesinde yaşamaktan hoşlanmaz.

Egzersiz İhtiyacı
Amerikan Mastif'i çok egzersize ihtiyaç duyar.

Bakımı
Lastik bir fırçayla ölü tüylerinin üstünden alınması gerekir. Çoğu köpek gibi yılda 2 kez tüy döker.

Kökeni
Amerikan Mastif safkan bir ırk deıildir. Ataları Amerikan Pit Bull Terrier ve Neapolitan Mastiff'tir. Mastifleri nesillerdir başka köpek cinsleriyle karıştırmadan başarıyla üreten bazı köpek çiftlikleri vardır ve bunlar homojen bir tür elde etmişlerdir. Mastif üretmek için en çok kullanılan yöntem iyi bir erkek Amerikan PittBull Terrier ile büyük ve güçlü bir Neapolitan Mastiff dişisini çiftleştirmektir. Mastif üretmede kullanılan başka bir yaygın yöntem ise İngiliz Mastiff ile Amerikan Pit Bull Terrier'yi çiftleştirmektir. Benzer bir kırma ise PitBull Terrier ile Bullmastiff kırmasıdır, ama bu kırma Mastif'den çok PittBull Mastiff'tir.

Videolar: Bandog Mastiff koruma ve saldırı eğitimi videosu >>

Wirehaired Pointing Griffon yavruları - 3 haftalık yavru Wirehaired Pointing Griffon köpekleri - enik videosu

Wirehaired Pointing Griffon yavrularinin videosu

Rottweiler 9 kişiyi ısırdı - Kahvedeki okeycilere Rottweiler sürprizi - çılgın Rotvaylır saldırısı

Niğde’de Ergenekon isimli bir kıraathaneye giren köpek ortalığı birbirine kattı. Sahibi dahil 9 kişiyi ısıran köpekten kimse şikayetçi olmadı!

Bor İlçesi’nde kahveye giren rottweiler cinsi köpek, sahibinin de aralarında bulunduğu dokuz kişiyi ısırdı.

Olay, bugün saat 17.00 sıralarında ilçeye bağlı Bahçe Beldesi Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Ergenekon Kıraathanesi’nde meydana geldi.

Rottweiler cinsi köpek, kapısı açık olan kahveye dalarak içerde bulunanlara saldırdı. Bir anda neye uğradığını şaşıran müşteriler, sağa sola kaçışmaya başladı. Köpek, Yılmaz Soylu (33), Rasim Erçıktı (43), Duran Ergün (62), Murat Bayrak (22), Yaşar Güzel (42), Tahsin Eriçek (33), Eren Tekin (30), Mustafa Gözüpek (62) ve sahibi Ethem Körken’i (42) çeşitli yerlerinden ısırdı. Yaralılar, Niğde Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Yaralılardan Nuri Ergün, “Kahvede oyun oynarken köpek bir anda içeri girdi ve bize saldırmaya başladı. Dışarı çıkmaya çalıştık. Ancak, köpek saldırmaya devam etti. Son olarak sahibini ısırdı” dedi.

Tedavileri tamamlanan yaralılar, köpeğin sahibinden şikayetçi olmayacaklarını söyledi.
Star Gazetesi

Bunlara da Bak