Kangal Araştırma Merkezi Üretim Çiftliği - Dev Kangalların fiyatları ve bilgiler - Erkek kangal ve yavri kangal satışları

Sivas’ta kaymakamlık bünyesinde faaliyet gösteren Kangal Araştırma Merkezi Üretim Çiftliği’ne yurt içi ve dışında talep geliyor. ‘Pele’ 2 bin 500 ‘Haydut’ 2 bin, ‘Tank 3 bin 500 YTL’ değerinde satıldı

AHMET EKİCİ / RADİKAL Gazetesi
Kangalların fiyatlarıSivas’ın Kangal ilçesinde, Kaymakamlığa bağlı faaliyet gösteren Kangal Araştırma Merkezi Üretim Çiftliğinde yetiştirilen "Pele" isimli bekçi koruma köpeğinin 2 bin 500 YTL’ye Adanadaki bir çiftliğe satıldığı bildirildi.

Avrupa'da hangi ülkede Köpek eti ve Kedi eti yiyorlar?

Dünyaca ünlü Kangal cinsi köpeklerinin anavatanı Sivas’ın Kangal ilçesindeki Kangal Araştırma Merkezi Üretim Çiftliği’nde yetiştirilen köpekler, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda talep geliyor. Satışı yapılacak köpeklerin Kangal Kaymakamlığının internet sitesinde tanıtıldığını belirten yetkililer, çiftliğin gözde köpeklerinden bir yaşındaki "Pele" isimli bekçi koruma köpeğinin bir süre önce 2 bin 500 YTL’ye Adana’daki bir çiftliğe satıldığını bildirdi. Yetkililer, Adana’daki çiftliğin sahibi Hüseyin Arslan’ın "Pele" ile birlikte "Haydut" isimli dişi köpeği de 2 bin YTL’ye satın aldığını kaydetti. Çiftlikte yetiştirilen "Tank" isimli 3,5 yaşındaki erkek köpek ile 5 adet yavrunun da satışa çıkarıldığını belirten yetkililer, Tank için 3 bin 500 YTL, yavru köpekler için ise 500 YTL fiyat biçildiğini söyledi.




ERKEKLERE HEYBETLİ, DİŞİLERE ZARİF İSİMLER
Kangal Kaymakamlığının başvurusu üzerine 2002 yılında Türk Standartları Enstitüsünce de tescillenen Kangal köpeklerine birbirinden ilginç isimler veriliyor. Erkek köpeklere heybetli isimler seçilirken, dişi köpeklere daha zarif isimler belirleniyor. Bazı köpeklere Türkçe,, bazılarına yabancı isimler konuluyor. Dişi Kangal köpeklerine verilen isimlerden bazıları şöyle: "Boncuk, Boz, Bulut, Cesika, Ceylan, Cıncık, Dost, Ece, Elmas, Fındık, Filiz, Garoş, Gümüş, Karabaş, Kartopu, Kontes, Manken, Mercan, Monika, Pamuk, Sarı, Süslü, Sümbül, Uçar, Yaman, Zümrüt." Erkek Kangal köpeklere de, "Aloş, Apaçi, Aslan, Bozo, Cesur, Coni, Çomar, Duman, Efe, Ejder, Garoo, Herkül, jilet, Kalleş, Karabela, Karlos, Kemikkıran, Kurtboğan, Memati, Pala, Panter, Reis, Şeytan, Talas, Tarzan, Tomas, Tomi, Toni, Topuz, Toroman, Toros, Tüylü, Taysın, Yakışıklı, Zalım, Zalim, Zorba" gibi isimler konuluyor. Orta Asya’dan Anadolu’ya göç eden ve Türk boylarının getirdiği çoban köpekleri, Kangal ilçesinin iklim şartları ve coğrafi yapısının anayurtlarına benzemesinden dolayı burada çoğalıp gelişti ve zamanla yöreyle özdeşleşerek Kangal adını aldı.

Bunlara da Bak