Ölü Yavrusunu Terketmeyen Sokak Köpeği - Anne Köpeğin Yavru Acısı

Edirne'de otomobilin çarpması sonucu yavrusu ölen sokak köpeği, aradan 24 saat geçmesine rağmen yavrusunun başucundan ayrılmadı.

24 Aralik 2009

Bir otomobilin çarpması sonucu yavrusu ölen anne köpek, vatandaşlar tarafından kanala atılan yavrusunun ölüsünü kulağından çekerek kaza bölgesine taşıdı.

Aradan geçen 24 saate rağmen ölen yavrusunun başından ayrılmayan anne köpek, zaman zaman minik yavrusunu yalayarak uyandırmaya çalışması görenleri duygulandırdı.

Yavrusunun can verdiğini gören anne köpek, önce yavrusunun hayatına kasteden otomobile kızgınlığını yoldan geçen tüm araçlara havlayarak gösterdi, ardından dakikalarca ölen yavrusunun başından ayrılmadı.


Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası Başkanı Dr. Erdal İlgü, annelik içgüdüsünün tüm canlılarda olduğu gibi özellikle köpeklerde de çok ileri düzeyde olduğunu belirtti.

Köpeklerin ölen yavruları başında günlerce bekleyebileceğini ifade eden İlgü, "Köpekler çok sadık hayvanlardır. Onlarda da annelik içgüdüsü tıpkı insanlarda olduğu gibidir. Yavrusu belli bir büyüklüğe gelene kadar yanından ayırmazlar. Yavrularının her türlü kötülüğe karşı korurlar" diye konuştu.

Kaynak: www.internethaber.com

Sahibini yiyen köpekler - İnsan yiyen Pug köpekleri - Sevimli ama aç köpeklerin kaderi

Amerika'da intihar eden sahiplerini yiyen iki pug cinsi kopek, yeni sahiplerine kavuşuyor.

22, Aralik, 2009

Harry ve Sally adlı iki köpek, intihar eden sahipleriyle iki hafta boyunca aynı yerde kapalı kalınca açlıktan sahiplerini yemişti. Bu gelişmeden sonra ise yetkililer iki köpeğe yeni bir sahip aramak için kolları sıvamıştı.

Huffington Post gazetesinin haberine göre, Harry ve Sally sahip olacak "şanslı" çift sonunda bulundu.
İsmi açıklanmayan Indianalı çiftin 250’den fazla başvuru incelendikten sonra seçildiği ifade edildi.
Uzmanlar, iki hafta boyunca aç ve susuz bırakılan bir köpek için böyle bir davranışın normal olduğunu belirtti.
Harry ve Sally’nin sağlık olarak iyi durumda olduğu ve bu olaydan dolayı uzun süreli psikolojik sorunlar yaşamayacağı çünkü köpeklerin insanlar gibi bir hafıza yapısına sahip olmadığı açıklandı. Küçük köpekler yeni sahipleriyle bugün tanışacak.


Kaynak: Internet Haberleri

Yeşil Köpekler - Renk Değiştiren Köpekler - Rus Köpekleri Yeşil Oldu

Rusya'nın Yekaterinburg kentinde zehirli atıkların yasadışı doğaya atılması etkisini sokak köpekleri üzerinde gösterdi. Zehirli atıklardan etkilenen köpeklerin derileri yeşile döndü.

Çevre halkının korku ile yetkililere haber vermesinin ardından yeşile dönen köpekler sokaktan toplanmaya başlandı. Uzmanlar, renkleri yeşile dönen köpeklerin çevre kirliliği mağduru olduklarını, yasadışı atıklardan oluşan çöplerle beslenen hayvanların toksinler nedeniyle renk değiştirdiğini belirtti.


HALK ENDİŞE İÇİNDE
Yekaterinburg kenti halkı ilk başta anlam veremedikleri olayın asıl nedeni ortaya çıktığı zaman büyük bir endişeye kapılmış durumda. Rusya’nın birçok kentinde radyasyon dahil olmak üzere çevre kirliliği insan hayatını tehdit edici boyutlara varırken, köpekler üzerinde görülen bu son örnek endişeleri iyice arttırdı.

Kaynak: Hurriyet Gazetesi

Bunlara da Bak