Eskişehirli kahraman köpek - Havlayan köpek hayat kurtardı

Eskişehir'de evinde yangın çıkan 86 yaşındaki kadın, köpeğin havlama seslerine uyanan yan binadaki komşusu tarafından kurtarıldı. Tek katlı müstakil evinde yalnız yaşayan ve yürüme güçlüğü çeken Aliye Dağlı (86), bayram temizliği yapan yakınları evden ayrıldıktan sonra uyumak için yattı.
Saat 00.10 sularında doğalgaz sobasının üzerinde unutulan yanıcı bir temizlik malzemesi tutuştu ve evde yangın çıktı. Bu sırada komşunun ''pamuk'' adlı köpeği havlamaya başladı. Uzun süre köpeğin havlamasına şüphelenen bitişikteki komşu Rıza Kılıç (51) uyanıp dışarı çıktığında Aliye Dağlı'nın evinde yangın olduğunu fark etti. Evin camlarını kırıp içeri giren Kılıç, yürüyemeyen yaşlı kadını dışarı çıkardı.

Kaynak: Sabah.com.tr



Uyuşturucu kuryesi kedi - Ruslar kediler ve Rus hapishaneleri

Uyuşturucu kuryesi kedi, polis köpeğinin kurbanı oldu.
Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nde ilginç bir uyuşturucu dramı yaşandı.

Mendelevski şehir hapishanesinde mahkumların uyuşturucu taşıttıkları bir kedi yeni göreve başlayan bir polis köpeği tarafından yakalanınca, kuryeliğin cezasını hayatı ile ödedi.

Bir mahkum özel olarak eğittiği bir kediye uyuşturucu kuryeliği yaptırıyordu. Dışarıdaki bağlantıları ile kediyi irtibatlı hale getiren mahkum son seferinde yakayı ele verdi. Kedinin boynundaki tasmada uyuşturucu taşıdığının farkına varan hapishane güvenlik birimleri harekete geçti.

Kediyi yakalamak için bir polis köpeği görevlendiren hapishane hedefe ulaştı. Son seferinde yakayı ele veren uyuşturucu kuryesi kedi, polis köpeği tarafından yakalandı, ancak ağır yaralanan kedi hayatta kalmayı başaramadı.

Kayak: Sabah.com.tr

Bunlara da Bak