Airedale Terrier yavruları - Eyırdeyl Teriyeri - Airedale Terrier köpekleri - Airedale Terrier yavrusu, yavru airdale terrierler, ingiliz köpekleri,

3 aylık Airedale Terrier yavruları


Airedale Terrier Köpekleri Hakkında Bilgiler:

Kökeni
Airdale Terrier yaklaşık 100 yıl önce İngiltere nin York bölgesinde yüzyıllardır varolan Working Terrier den üretilmiştir. Aire Vadisinde Terrier lerin kralı olarak ta bilinir. Ayrıca Waterside Terrier olarak ta adlandırılmış ve fare avında kullanılmıştır. Daha sonra Otterhound ırkı ile çaprazlama ( birleştirilme ) yapılmış, bu onu daha iyi bir yüzücü yapmıştır. Afrika, Hindistan ayrıca Kanada da safari tipi avlanma için kullanılmıştır. Polis köpeği ve II. dünya savaşı sırasında nöbetçi köpeği amacıyla da iş görmüştür. Bugün için daha çok refakatçi ve yardımcı köpeğidir. Aslına bakılırsa koruma, gözetleme, avcılık, iz sürme (takip), polis ve asker köpeği olma özelliklerini beraberinde taşır.

Karakteri
Çocuklarla birlikte sabırlı ve naziktir. Onları sever ve sayar. Cesur ve koruyucudur. Akıllı, canayakın ve sadıktır. Eğitime cevap veren ve kolay eğitilebilir bir ırktır. Yavru köpeklerle oyun oynamayı ve onlarla arkadaşlık yapmayı severler. Ciddi bir şekilde eğitilene kadar biraz yaramaz ve gürültücü olabilirler. Çok sık havlamazlar. Eğitimi kolay olmakla birlikte sert ve ağır bir tarzda olursa sonuç istenildiği gibi olmayabilir. Bir şeyi öğrenme konusunda yeterince çabuk ve akıllıdır. Fakat siz eğitimde isteksiz ve kararsız olursanız o da size karşı aynı şekilde davranacaktır. Onu eğitirken hoşuna gidecek tarzlar kullanılmalıdır. Doğru seçilmiş bir eğitmen köpek sporlarını ve koruyuculuğu ona öğretebilir. Airdale Terrier evdeki diğer hayvanlara karşı genellikle iyidir. Fakat bazen köpeklere biraz baskıcı olabilirler.

Bunlara da Bak