Avustralya Terrier resimleri - Avustralya Teriyeri fotoğrafları, avustralya köpek cinsleri, teriyer köpekleri, ( Two sweet Australian Terrier )

iki sevimli avustralya teriyeri,
ADLARI: Lesnoy's Don ve Danilo


Australian Terrier Hakkında Bilgiler

Avustralya Terrieri, Aussie olarak da bilinen küçük, güçlü, cesur ve canlı bir köpek ırkıdır. Avustralya 'da çok amaçlı iş köpeği olarak yetiştirilmiştir. Gövdesi, uzunluğu yüksekliğine göre fazla olacak şekilde alçak ve uzunca bir köpektir. Kulakları dik, boynu uzun ve belirgin bir eğime sahiptir. Başı vücudu gibi uzundur ve daima dik tutulur. Kuyruğu geleneksel olarak yarıdan daha kısa olacak şekilde kesilir ve dik durur. Kürkü kaba yapılıdır. Yaklaşık 6 - 6,5 cm uzunluğunda bir dış katmandan ve yumuşak kısa alt tabakadan oluşur. Baş üstünde ve boyun bölgesinde daha uzun ve yumuşak yapılı tüyler bulunur. Kürk rengi mavi - ten, kum regi veya düz kızıl olabilir. Gözleri küçük, koyu kahverengi veya siyah renklidir.

Karakteri
Avustralya Terrieri enerjik, atik, cesur ve kendine güvenen bir köpektir. Bir fare ve yılan avcısı olarak doğal bir agresifliğe sahiptir. Arkadaş olarak ise son derece sevecen, duygularını dışa vuran sadık bir köpektir. Aussie'ler uzun süre yalnız kalmaktan hoşlanmazlar. Aile ile sürekli iletişim halinde olmaktan mutlu olurlar. Doğuştan gelen ve eğitimle önüne geçilmesi mümkün olmayan içgüdüleri vardır. Bunlardan biri toprağı kazmak diğeri ise geçmişte ahırlardan, kilerden fareleri uzak tutmak için beslenmeleri ve bu yönde yetiştirilmeleri nedeniyle fare ve diğer küçük hayvanları kovalamalarıdır. Bir başka dikkat çekici özellikleri ise çok iyi zıplama yeteneklerinin olmasıdır. Aussie'ler doğuştan bekçilik içgüdüsüne sahiptir. Eve yaklaşan yabancı bir insan veya hayvan olduğunda hemen tepki verirler. Terrierlerin tümünde olduğu gibi cana yakın ve hareketli olmalarının yanı sıra dik başlı ve diğer köpeklere karşı agresif olabilirler. Genellikle yetişkin erkekler diğer yetişkin erkeklerle anlaşamaz.

Yaşam Ortamı
Özünde bir iş köpeği olmasına rağmen sadakat ve sahibine bağlılığı nedeniyle eş değerde bir ev köpeği olabilir. Tüm iklimlere ve yaşam koşullarına adapte olabilen dayanıklı bir ırktır. Sürekli sahibine yakın olmaktan hoşlanır. Şehirde veya şehir dışında çiftlik ortamında rahat bir şekilde yaşayabilir. Apartman yaşamı için uygundur.

Egzersiz İhtiyacı
Avustralya Terrieri ev içinde yeterince aktif olup, düzenli yürüyüşler yaptırıldığı takdirde bahçesiz bir evde yaşayabilir. Kemirgenleri ve küçük hayvanları kovalama içgüdüsü son derece kuvvetli olduğu için tasmasız dolaştırılmamalıdır. Adaptasyon kabiliyeti çok güçlü olan bu ırk sizin sağlayabileceğiniz egzersiz olanaklarına uyum sağlayacaktır. Yinede güvenli bir bölgede serbetçe oyun oynamaktan ve koşmaktan çok mutlu olacaktır..

Bakımı
Aussie çok az tüy döker ve kürkü minimum bakım gerektirir. Haftada en az bir kez tüylerin fırçalanması yağ salgısını uyararak kürkün parlamasını sağlar. Irk standartı olarak sert tüy yapısına sahip olan Aussie 1 aydan daha sık yıkanmamalı ve kuruturken fırçalanmalıdır. Göz ve kulak çevresindeki tüyler gerektiğinde kısaltılmalı, tırnakları düzenli olarak kesilmelidir.

Kökeni
Avustralya Terrieri Avustralya'ya yerleşen toprak sahipleri tarafından yetiştirilmiş en küçük iş Terrieridir. Bu ırk Avustralya'da yetiştirilip tanınmış ilk köpek ırkıdır. Bu ırkın üretilmesinde ahırlardan, deniz kenarlarından ve madenlerden kemirgenleri uzak tutan, bekçi köpeği ve çoban köpeği gibi pek çok işe birden yarayan çok amaçlı bir iş köpeği yetiştirmek üzere İngiltere'den ilk gelen kaba tüylü kısa bacaklı köpekler kullanılmıştır. Dışarıdan gelen köpeklerin ırkları konusunda kesin kayıtlar olmamakla birlikte Scotch dog of Great Britain, Dandie Dinmont Terrier, Skye Terrier, Cairn Terrier ve Yorkshire Terrier ırklarının atalarının kullanıldığı düşünülmektedir. Elde edilen ırk istenen özellikle ve forma eriştikten sonra ilk kez 1897'de Avustralya Terrieri olarak isimlendirilmiş, 1933'te İngiltere kennel klubü, 1960'ta ise AKC tarafından resmi olarak kabul edilmiştir.

Bunlara da Bak