Sakallı Collie - Sakallı Kolli köpeği - Bearded Collie - iskoç çoban köpekleri, yarışma köpekleri, show köpekleri,(Bearded Collies - National Dog Show

Sakallı Collie - Sakallı Kolli köpeği - Bearded Collie


Sakallı Collie köpekleri hakkında Bilgiler:

Kökeni
Bearded Collie Polonya Çoban Köpeği 'nin soyundan gelir. İskoçyaya getirilen Polonya Çoban Köpeği, orada yerel çoban köpekleriyle çiftleştirilmiştir ve bu Bearded Collie ırkının temelini oluşturmuştur. Yüzyıllar boyunca bu köpekler İskoçya'da hem koyunları hem de sığırları gütmek için kullanılmıştır. "Highland Sheepdog", "Highland Collie" ve "Hairy Moved Collie" gibi değişik isimlerle anılmışlardır. Collie kelimesi İskoç lisanında çoban köpeği anlamına gelir ve kökeni "colley" ya da "coaley" denilen, yüzü siyah renkli kuzulardan gelir. Bearded Collie adı ise bu köpeğin sakalı andıran, çenesinin altında, göğsüne doğru uzayan uzun tüylerinden gelir. Bearded Collie'nin sevilen karakteri ve görünüşü onu ideal arkadaş ve aile köpeği yapar.

Yaşam Ortamı
Bearded Collie apartman hayatı için tavsiye edilmez. İç mekanlarda oldukça hareketlidirler ve orta büyüklükte bir bahçe onlar için yeterlidir. Bearded Collie dışarda uyuyabilir ve harika bir çiftlik köpeği olur. Fırtınalı ve yağmurlu ortamlara da uyumludurlar, çünkü bu köpekler her hava koşulunda dışarıda olabilirler. Bu köpekler her zaman dışarda olmayı tercih ederler.

Bunlara da Bak