Alman Tel Tüylü Pointer (German Pointer Wirehaired, Drahthaar) - Alman Tel Tüylü Pointer köpeği, alman av köpekleri, tüylü köpekler,

iki sevimli Alman Tel Tüylü Pointer (German Pointer Wirehaired, Drahthaar)


Alman Tel Tüylü Pointer Hakkında Bilgiler :


Alman Tel Tüylü Pointer (Drahthaar) sık telsi, su geçirmez bir kürke sahiptir.Tüyleri sık bir alt kürk ile yaklaşık 5 cm uzunluğundadır. Kürkün su geçirmez yapısı aynı zamanda köpeği sık çalı ve dikenlerden de korur. Sakal, sık kaşlar ve bıyıklar yüzün korunması için gereklidir. Boyun güçlü ve zarif; göğüs geniş ve derindir. Dudaklar sıkı, burun kısmı uzun, geniş ve güçlüdür. Gözler koyu renklidir. Çeneler güçlü makas ısırışına sahiptir. Renk kızıl & beyaz, benekli ya da kırçıllı olabilir. Bazıları sadece tek kızıl olabilir. Burun koyu kahverengidir. Baş ve kulaklar kahverengi, bazen de beyaz bir akıtma olur. Düşük kulaklar serbestçe kafanın iki yanında sallanır.

Karakteri
Alman Tel Tüylü Pointer oldukça sevgi dolu, aktif ve zeki bir köpektir. Kolay öğrenir ve ailesine çok sadıktır. Tutarlı bir eğitime gereksinimi vardır. Meşgul olmaktan ve sahibi için çalışmaktan hoşlanır. Tanıdıkları ile arası iyidir; ancak yabancılara karşı mesafelidir. Bu nedenle erken yaşta sosyalleştirilmelidir. İnatçı olabilir ve başı boş dolaşmaktan hoşlanır. Yeterli egzersiz imkanı sağlanmazsa sıkılır ve kontrolü güç bir köpeğe dönüşebilir. Alman Tel Tüylü Pointer iyi ve çok amaçlı bir av köpeğidir ve her türlü arazide avı başarıyla yürütebilir. İyi bir burnu vardır ve ister karada isterse de suda vurulan avı geri getirmede oldukça başarılıdır. Olgun ve köpeğe saygılı yaklaşacak çocuklarla arası daha iyidir. Sahibine çok düşkündür ve kıskanç olabilir. Bazıları diğer hayvanları domine etmeye çalışırken bazıları köpekler ve ev hayvanları ile iyi anlaşır. İyi bekçi köpekleridir.

Yaşam Ortamı
Alman Tel Tüylü Pointer apartman hayatı için uygun değildir. Ev içinde oldukça hareketli ve huzursuz olabilir. Bol egzersize ihtiyaç duyar. En iyisi çevresi çitlerle çevrili büyük bir bahçede yaşamasıdır.

Egzersiz İhtiyacı
Bu ırk oldukça enerjik ve yorulmaz bir av köpeğidir. Ev içi huzursuzluğu engellemek için açık hava egzersizlerine bol zaman ayrılmalıdır. Sıradan aileler için biraz fazla enerjik olabilir. Bu köpek mükemmel bir koşu arkadaşıdır ve yüzmeye bayılır.

Bakımı
Alman Tel Tüylü Pointer'ın kürkü sert bir fırça ile haftada iki kez taranmalıdır; ancak bu iş çok güç değildir. Sadece gerektiğinde banyo yaptırılmalıdır. Temizliklerinden emin olmak için kulaklar sık sık temizlenmeli ve köpek avdan döndüğünde pati araları kontrol edilmelidir.

Kökeni
Alman Tel Tüylü Pointer 20. yüzyılda Alman Pointer'ı ve diğer ırkların çaprazlamasından üretilmiştir. Farklı kaynaklar farklı ırklardan bahsetse de Tel Tüylü Griffon, Poodle-Pointer melezler, Tilki Tazısı, ve Bloodhound en sık adı geçen ırklardır. Alman Drahthaar Klübü ırkın yüksek kalitesini korumak için her bakımdan sadece altı en iyi yavruyu kayıt etmektedir. Tel Tüylü Alman Pointer atalarının mükemmel koku alma duygusu, av tespit etme, zeki doğası ve zarif hatlarına sahiptir. Bu köpek bir avcının tüm ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılayabilir.

Bunlara da Bak