Saluki ve kedi - Saluki köpeği ve kedi - Saluki köpekleri - kedi ve köpek videosu, komik hayvanlar, komik hayvan videoları, (Saluki Jade teases a cat)

Saluki kedi ile oynuyor


Saluki köpekleri hakkında Bilgiler:

Kökeni
Mısır'ın kraliyet köpeği olan Saluki en eski medeniyetler kadar yaşlı olabilir. Adını kumlar altında kaybolmuş Orta Doğu'daki Arap şehri "Saluki'den" almıştır. Bedenleri Firavunlar gibi mumyalanmış olarak bulunmuştur. Resimlerine MÖ 2100'den itibaren antik Mısır mezarlarında rastlanmaktadır. Bu ırk Bedeviler tarafından Allah'ın armağanı olarak kabul edildiğinden asla satılmaz; ancak hediye edilirdi. Saluki ayrıca Gazel Tazısı, Arap Tazısı ya da İran Tazısı olarak da tanınır ve muhtemelen Afgan Tazısı ile de akrabalığı vardır. Doğu Türkistan'dan Türkiye'ye kadar olan bölgede de rastlanır. Saluki mükemmel bir çöl avcısıdır ve inanılmaz bir süratle sert arazide avlanabilir. Saluki antilopların en hızlısı olan gazel avında kullanılırdı. Ayrıca tilki, çakal ve tavşan avında da popülerdir. Batı'da ise ırk temel olarak eşlik ve show köpeğidir. Yine de başarı ile yarış tazısı olarak da kullanılmaktadır.

Bakımı
Kokusuz bu köpeğin tüy bakımı kolaydır. Ara ara tüylerin fırçalanması yeterlidir. Kulaklar düzenli olarak temizlenmelidir

Bunlara da Bak