Kangal Çoban Köpeği Yarışması - "Kangal sürü köpeği" ve "Kangal bekçi koruma köpeği" kategorileri birincileri

Kangal ilçesinde bu yıl 10΄uncusu düzenlenen Uluslararası Kangal Festivali kapsamında çeşitli kategorilerde yapılan Kangal Köpeği yarışması, sonuçlandı.

İlçe girişindeki Kangal Köpeği Araştırmalar Merkezinde, ΄΄Kangal sürü köpeği΄΄ ve ΄΄Kangal bekçi-koruma köpeği΄΄ kategorilerinde yarışma düzenlendi.

Yavru, genç ve yetişkin olmak üzere toplam 300 köpeğin jüri önünden geçtiği yarışmada, Kangal sürü köpeği kategorisi 0-5 aylık yavru dalında Emrah Boyraz΄a ait ΄΄Yiğido΄΄, birinciliğe layık görüldü.

Kangal sürü köpeği 6-12 aylık genç dişi dalında Celal Çoban΄a ait ΄΄Ateşcan΄΄, genç erkek dalında ise aynı kişiye ait ΄΄Karlos΄΄ birinci oldu.

Kangal sürü köpeği 12 ay üzeri yetişkin dişi dalında İzzet Yıldırım΄a ait ΄΄Kibar΄΄, 12 ay üzeri yetişkin erkek dalında ise Özgür Durgun΄a ait ΄΄Volga΄΄ birinci sırada yer aldı.

DERECEYE GİREN BEKÇİ KORUMA KÖPEKLERİ
Kangal bekçi-koruma köpeği kategorisinde 6-12 aylık genç dişilerde Kemal Şengöz΄e ait ΄΄Duman΄΄ adlı köpek, genç erkeklerde ise Hasan Hüseyin Binici΄ye ait ΄΄Yaman΄΄ isimli köpek birinciliği kazandı.

Bu kategoride, 12 ay üzeri yetişkin dişilerde Onur Kanlı΄ya ait ΄΄Ay΄΄ adlı köpek, yetişkin erkeklerde ise Süleyman Keleş΄e ait ΄Taysın΄΄ adlı köpek ilk sırada yer aldı.

Bu arada, yarışmada bazı yaş kategorilerinde ikinci ve üçüncüler kura ile belirlendi. Kategorilerinde ilk üçe giren köpeklere madalya ve tasma takılacağı, sahiplerine altın hediye edileceği bildirildi.

Bunlara da Bak