Amerikan Bulldog saldırı eğitimi - Amerikan Bulldog köpeği - bulldog saldırısı, bulldoglar, bulldog köpekleri, (American Bulldog training video)

Amerikan Bulldog saldırı eğitimi


Amerikan Bulldog Hakkında Bilgiler :
Amerikan Bulldog, İngiliz ırkdaşına göre daha çevik ve hareketlidir. Bazıları 2 metre veya daha fazla yükseğe sıçrayabilmektedirler. Koca bir başı, güçlü çeneleri, kaslı bir görüntüsü vardır. Bu iri cüsseye rağmen sanki ayaklarının üzerinde dans ediyor gibidir. Geniş bir göğsü, omuzlarından başına doğru daralan bir boynu ve hafif bir gerdanı vardır. Geniş bir alın, kaslı yanaklar ve gözlere doğru kıvrımlı bir yüz şekline sahiptir. Ağız tarafının dıştan görünüşü sanki bir kutuya benzer. Kulaklar hafifçe sivri ve dik gibidir. Bazen kulaklara estetik operasyon uygulanmasına rağmen genellikle kestirilmemiş tercih edilir. Göz çevresi çeşitli renklerde olabilir. Fakat beyaz ırklarda gözün çevresinin siyah olması aranan özelliktir. Burun siyah veya gridir. Siyah burunlularda dudaklar siyah olmalıdır. Bununla beraber pembe de kabul edilebilir. Ön bacaklar kemikli ve kaslı, aynı zamanda düz görünümlüdür. Omuzların gerisi düz ve kaslıdır. Kuyruk kalın ve nokta gibidir. Tüyleri kısa, sert, beyazın tonları renginde, bej, kahve ve benekli lekeler şeklinde olabilmektedir. Erkekler gözle görülür şekilde dişilerden güçlü ve kaslıdır.

Karakteri
Genellikle insanlara karşı mahcup, sıkılgan ve sakin yapılıdır. Çoğu zaman diğer köpeklere karşı da iyi huyludur. Saldırganlık konusunda American Stafford Terrier ve American Pitt Bull Terrier' e benzemez. American Bulldog cesur, azimli ve fakat düşmanca düşünceli değildir. Daima uyanık, kendine güvenen ve çocukları içtenlikle seven bir ırktır. Vahşi hayvanlar ve boğalar ile bile dövüşebilir. Hatta dövüşürken sanki ' timsah başlı ve piton vücutlu ' gibidir denir. Eğitimde çok iyi söz dinler. Gerçekten yiğit, sadık ve sevecendir. Güçlü koruma içgüdüsü ve erken yaşta eğitim alabilme özelliği vardır. Diğer köpeklere ve yabancılara karşı sinirli olabilir. Ailesiyle birlikte olduğunda her zaman mutludur.

Yaşam Ortamı
American Bulldog eğer yeterince dolaştırılıp antrenman yaptırılabiliyorsa apartmanda yaşayabilir. Fakat bahçeli bir ev daha çok tercih edilir.

Egzersiz İhtiyacı
Çok ağır olmayan hafif egsersizler yeterlidir.

Bakımı
Kısa ve sert tüylü olduğu için bakımı kolaydır. Uygun bir tel fırça veya tarakla fırçalanabilir. Çok sık yıkamaya gerek yoktur. Uzun tüylülere göre bakımı daha kolaydır.

Kökeni
Bu köpeğin ataları İngiltere'den gelmiştir. English Bulldog ırkının genleri ile oynamayla biraz daha iri vr sert bir köpek üretilmiştir. Bu türetilen köpek English Bulldog' tan daha uzun bacaklı, daha çevik ve daha hızlıdır. American Bulldog ayı, sincap, rakun ve yaban domuzu avcılığı için kullanılmıştır. Sığır çobanlığı ve çiftliklerde bekçiliği başarıyla yerine getirmiştir. Amerikan çiftçileri onu, dayanıklılığı, koruyculuğu, akılılığı ve çalışma azmi sayesinde çok sevmişlerdir. Bugün için daha çok avcılık, koruma, ve treking köpeği olarak kullanılmaktadırlar.

Bunlara da Bak