Amerikan Pitbull Terrier resimleri - Pit Bull resimleri, Amerikan pitbul fotoğrafları, Amerikan Pitbull Teriyeri, (American Pit Bull Terrier)

Amerikan Pitbull Terrier resimleri


"Amerikan Pitbull Terrier" Hakkında Bilgiler :

Kaslı yapısı ile sanki devamlı olarak etrafına atraksiyon içindeymiş gibi görünür. Tuğla şeklinde kafası, güçlü çeneleri ilginç-kolay tanınan alın yapısı ve boynu vardır. Derin ve geniş bir göğüs yapısına sahiptir ve boyun ile uyum içindedir. Tıknaz, bodur, çevik ve çok güçlüdür. Kulakları genel olarak kestirilir. Kuyruğu da yine kesilmiş olabilir. Gözlerin etrafı değişik renklerde olabilir. Vücudun geneli de çeşitli renklerde olabilmekte ve kabul edilmektedir. Kuyruğu ucuna doğru iyice incelen formdadır. Kısa, kalın ve parlak bir tüy yapısı vardır

Karakteri
Kurnaz gülüşü, kararlı bakışları ve kendine güvenen bir duruşu vardır. Aslında bu özellikleri ile çoğu insan için heyecan ve bazen vahşeti akla getirmektedir. Fakat bu düşünceler insanlar için pek geçerli değildir. Daha çok diğer köpekler ve hayvanlara karşıdır. Bu da eğer saldırganlık yönünde eğitim verilmezse pek görülmez. Yine bilinenin aksine iyi karakterli, komik, aşırı derecede sadık ve tam bir aile köpeğidir. Hem yetişkinler, hem de çocuklarla arası çok iyidir. Yumuşak başlılık ve sabırlılık konusunda eğitim almış gibidir. Cesur, akıllı ve dayanıklıdır. Sahibi ve onun eşyalarını aşırı derecede koruma içgüdüsü vardır. Bunun için düşmanlarını parçalayabilir. İnatçı ve dik kafalı olabilmektedir ve bu yüzden zamanında iyi eğitilmelidir. Dominant karakterli olduğu için diğer kedi ve köpeklere karşı tahammülsüz olabilmektedir. Çoğu durumda onlara karşı arkadaşçadır. Fakat yine de birlikte bakımı önerilmemektedir. Aile içinde çocuklarla arası iyidir. Ağrıya karşı çok dayanıklı olduklarından onlarla oyun oynarken çok mutlu olurlar ve sanki bir çocuk gibi davranırlar. Aileden olmayan çocuk veya diğer hayvanlarla yalnız bırakılmamalıdır. Genellikle dövüş köpeğidir ve kavga sırasında diğer hayvanların boynuna saldırır. Eğer iyi eğitilirse çok iyi bir bekçi ve beraber yaşanacak refakatçi köpeği olur.

Yaşam Ortamı
Yeterli dolaştırılabilirse apartman yaşamı için uygundur. Kapalı ortamlarda çok aktif olduğu için bahçeli bir ev tercih sebebidir. Kısa tüylü bir ırk olduğu için soğuğu pek sevmez.

Egzersiz İhtiyacı
Düzenli olarak yeterli derecede egsersiz yaptırılmalıdır. Fakat diğer hayvanların ve insanların içinde tasmasız gezdirilmemelidir.

Bakımı
Kısa ve düzgün bir tüy yapısına sahip olduğu için bakımı kolaydır. Tel bir fırçayla düzenli olarak fırçalanmalıdır. Çok sık yıkanmaya ihtiyaç göstermezler.

Kökeni
Bull ve Terrier ırklarından türetilmiştir. Dayanıklılık ve azim konusunda köpekler içinde haklı bir yere sahiptir. Bazı araştırıcılar köpeğin eskiden Bulldog' tan köken aldığını savunmaktadırlar. Eski yazılı kaynaklar ve figürler de bunu doğrular niteliktedir. Oradaki figürlerde köpeğin bugünkü görünümünde olduğu ve o zaman da dövüş için kullanıldığı anlaşılmaktadır. Bugün, bilhassa ABD' de bu köpeğin dövüş için eğitimine yasak getirilmeye çalışılmaktadır. Medya da bu konuda yayınlarını devam ettirmektedir. Daha da ileri giderek tamamen yasak getirmeye veya en azından izole bir vaziyette yaşamaları istenmektedir. Avrupa, hatta tüm dünyadan bu konuda şikayetler yükselmektedir. İşin ilginç tarafı Pitt Bull bu kadar şikayet edilen bir köpek olmasına rağmen aslında birçok yeteneği olan bir ırktır. Avcılık (bilhassa kemirgenler-fare), koruma, polis köpeği, iş ve çoban köpeği olarak dahi kullanılabilmektedir.

Bunlara da Bak