Kangal köpeği fiyatları - Satılık saf kangallar - Dünyaca ünlü Kangal köpeklerinin sertifikalı ve raporlu yavruları - Dev kangal fiyatları el yakıyor

Dünyaca ünlü Kangal köpeklerinin yavrusu, anavatanı Sivas'ta yaşına ve ırk özelliklerine göre çifti bin YTL ile 4 bin YTL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor.

Edinilen bilgiye göre, Türkiye'den olduğu kadar dünyanın çeşitli ülkelerinden de talep gören Kangal köpeklerine ilgi gösteren vatandaşlar, Sivas'taki üretme merkezlerine köpek satın almak için akın ediyor.

Kentteki üretim merkezlerinde yetiştirilen Kangal köpeklerinin yavrularının fiyatı yaşına ve ırk özelliğine göre çifti bin YTL ile 4 bin YTL arasında değişen fiyatlarla satılıyor.
Yetişkin köpekler ise çok daha büyük rakamlara alıcı buluyor. Kente başka illerden gelen bazı Kangal köpeği meraklıları, iyi özelliklere sahip saf ırk yetişkin bir köpek satın almak için 15 bin dolar ve daha üzeri rakamları gözden çıkarıyor.

Meraküm Tepesi'ndeki, İl Özel İdaresine ait İç Anadolu Seçkin Irk Sivas Kangal Köpeği Eğitim ve Üretim Merkezi'nin işletmecisi Hüseyin Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkezlerinde 1-1.5 aylık Kangal köpeğinin çiftinin 1500-2000 YTL arasında değişen fiyatlarla satıldığını bildirdi.
Merkezlerinde 2.5-3 aylık köpeklerin fiyatının da 3000-4000 YTL arasında değiştiğini anlatan Yıldız, büyük köpeklerin ise çok daha yüksek rakamlarda alıcı bulduğunu söyledi.
Köpeklerin satışını sertifikası ve raporuyla birlikte yaptıklarını ifade eden Yıldız, gerçek Kangal köpeği olmayan köpeklerin de piyasada satılabildiğini ve bunun da bu köpek ırkının ününe büyük zarar verdiğini belirtti.
Bazı yerlerde çok yüksek fiyatlarda satış olduğu gibi bazı yerlerde çok ucuz fiyatlarla Kangal olmayan köpeklerin Kangal diye satıldığını öne süren Yıldız, köpek satın almak isteyen vatandaşların bu konuda dikkatli olmalarını ve alacakları köpeğin ırkı konusunda araştırma yapmalarını istedi.

Bunlara da Bak