Anadolu'da yaşadığı bilinen; ancak bugüne kadar görüntülenemeyen çizgili sırtlanlar ise kampanya çerçevesinde ilk defa görüntülendi.

Kampanyanın bir diğer hedefi ceylanlardı. Proje başlamadan önce sayıları ancak 50'yi bulan yabani ceylanın bulunduğu Şanlıurfa'daki alana yeni ceylan kolonileri yerleştirildi. Şu anda alanda bulunan ceylanların sayısı 200'e çıktı. Ayrıca, Şanlıurfa'da yaşayan Doğa Derneği gönüllüleri tüm Avrupa'da sadece ülkemizde yaşayan toplam 8 çift çöl koşarının izlenmesini ve korunmasını sağlıyor.
Avrupa'da sadece Birecik ilçesinde yaşayan 3 çift çizgili ishakkuşunun (baykuş türü) yaşadığı çay bahçesi de koruma altına alındı. Doğa Derneği Genel Müdürü Güven Eken, Türkiye içinde ve dışında yürüttükleri çalışmalarla 305 önemli doğa alanı ve 2880 türü yaşatmayı hedeflediklerini söyleyerek, "Bu hedefe ulaşmak için yurtiçinde veya dışında yaşayan vatandaşlarımızın tam desteğine ihtiyacımız var." dedi. Hedef: Sıfır Yok Oluş kampanyasının ikinci yılında 9 acil projeye daha destek aranacak. Yeni projeler desteklenirse, telli turnaların son 11 bireyi ve Güneydoğu Toroslar'da yaşadığı tahmin edilen son parslar kurtulmuş olacak. 2007 projeleri arasında Göller Bölgesi'nin küresel ısınmanın olumsuz etkilerinden korunmasını sağlayacak yeni girişimler de bulunuyor.
Avrupa Parlamentosu'nda açılacak olan sergide 9 proje alanı ve bu alanlarda yaşayan canlı türleri tanıtılacak. Yalnızca Afrika'da bulunan diğer sırtlan türlerinden farklı olarak çizgili sırtlan Asya'da bulunur. Yaklaşık 40-50 kilogram ağırlığa sahip olan çizgili sırtlan, kuyruğuyla beraber 140 cm uzunluğa sahip. Genellikle yalnız yaşayan çizgili sırtlanlar çok nadir olarak ufak aile grupları oluşturur.
alıntı: mammalsturkey.com